Nejste přihlášen/a.
Jaký jazyk zvolit? Němčinu, ruštinu, španělštinu nebo francouzštinu? Nebo nějaký jiný?
Já opravdu nevím, nemohu se rozhodnout...nechci zvolit špatně a pak přestat a učit se něco v praxi použitelnějšího...
Jde mi hlavně o to, aby ten jazyk pak mohla využít i na trhu práce u nás.
Španělský jazyk se mi líbí asi nejvíce,
ruština taky ale zase mě neoslovuje Rusko jako takové, takže by motivace byla menší,
a z němčiny a francouštiny mám tak trochu strach, prý je to běh na dlouhou trat.
Všechno je běh na dlouhou trať...
Zvolte ten,co je vám nejbližší a bude Vás bavit.Jinak ruština má velikou budoucnost!
Pro mě je blízká němčina.není zase až tak složitá...
Ještě mě tak napadlo to využití na pracovním trhu...Byla jste někdy v Karlových Varech?![]()
Souhlasím, ruština se začíná rozmáhat a ti, co ji umí (zvlášť technickou ruštinu), jsou velmi dobře ohodnoceni. Vidím to u přítele, který má ruštinu jako druhý jazyk.
Němčina je dobrá tak leda v pohraničí, ale lepší je rozhodně angličtina, tou se domluvíte všude. Němčinou tak leda Německo a Rakousko...
"Němčina je dobrá tak leda v pohraničí,..." To je trochu zvlastni uvazovani, kdyz je Nemecko pro CR zdaleka nejdulezitejsi obchodni partner a do Nemecka smeruje nejvetsi cast naseho exportu ![]()
Jestli si chces vybrat z techto jazyku tak zvol spanelstinu je na trhu prace opravdu vitana.a rustina se v nasi dobe taky rozjizdi a samo rusko je velmi velke takze s rustinou velka budoucnost! a nemcina trochu tezsi jazyk ale taky velmi potrebny ale davam ho az na 3ti misto v tomhle zebricku spis!
Ono trochu záleží na tom, jakému oboru se chcete jednou věnovat. Alespoň přibližně ![]()
Vcelku se ale dá říct, že užijete každý jazyk, jaký se naučíte dobře. Abyste se ho naučila dobře, musí vás bavit. Tak se zamyslete nad tím, která z těch kultur je vám nejbližší, kam byste chtěla nejspíš jet, které autory by vás bavilo číst v originále.
(Osobně si moc nedovedu představit užití té španělštiny, s těmi se tu neobchoduje zdaleka tolik, jako s Německem či Ruskem. U angličtiny je zase výhoda nejvíce materiálu a kurzů a její univerzálnost - jestli jste třeba z malého města, bude pro vás praktičtější...
)
Jednoznaně nejvšeobecněji žádaná je angličtina a asi dlouho bude. Tato volba nic nezkazí. Španělština je o něco lehčí. Pokud vidíte už konkrétního zaměstnavatele, tak podle něj, třeba něco méně běžného. Německé máme sousedy, takže ta němčina bude určitě (ne-li první) druhý frekventovaný jazyk v Česku.
jenom bych chtěla dodat, že umím AJ. Hledám nějaký méně u nás rozšířený jazyk, angličtinu se učí témeř všichni.
záleží na tom, co chcete dělat potom a jakou další školu máte nebo budete mít. Němčina je obchodní jazyk, dokud budeme sousedit s germány, pak němčinu vždycky uplatníte. Franština úplně vyklidila pole, dnes jí mluví snad jen francouzi a frankofonní belgičani. Umět anglicky, to je pro evropany snad už základní vzdělání. Jesli vám můžu poradit, hlavně se snažte, ať z vás není učitelka.
vůbec nic nemám proti učitelkám. Jen jsem se dvěma žil. Je to takové zajímavé plemeno, které vám začne něco vysvětlovat třeba i ve chvíli, kdy jste v nejlepším. ![]()
:D Ale jděte:D Uznávám, že některé (většina) jsou deformované povoláním, ale zatím tedy příteli v nejlepším nic nevysvětluji:D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.