Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení VŠE ještě před zkouškovým

Od: fsgdfs odpovědí: 1 změna:
Dobrý den,chci se zeptat, do kdy mi zůstane status studenta, jestliže jsem v podstatě ani nepřišel k lednovým zkouškám a tudíž nejspíš nesplním kritéria, resp. počet kreditů k 2. semestru. Zůstane mi i přesto statut studenta do konce 2. semestru nebo můžu očekávat doporučený dopis, kde naleznu vyloučení ze školy.Díky za relevantní odpověď.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

mireczek*
hodnocení

1x

To záleží na škole. Máte to většinou popsáno ve studijním a zkušebním řádu školy. Někde se musí splnit počet kreditů za semestr, abyste mohl postoupit do dalšího, jinde vám stačí splnit kredity za rok - tzv. úsek (2 semestry), abyste mohl postoupit do dalšího úseku (opět 2 semestry). Pokud nesplníte podmínky, škola vám studium většinou ukončí sama, toto si dobře hlídají. Pokud ale plánujete do budoucna znovu začít studovat a víte, že toto studium stejně asi nedokončíte, doporučuju ukončit studium co nejdříve sám. O počet dní neúspěšného studia se vám totiž zkracuje délka dalšího studia, kdy to máte ještě tzv.zdarma. Pokud byste tuto délku překročil, musel byste platit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]