Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hustota tepelného toku

Od: holka* odpovědí: 3 změna:
Jak prosím Vás s tímto příkladem postupovat?Měděná tyč délky 15 cm je připojena k ocelové tyči stejného průřezu a délky 8 cm. Volný konec měděné tyče udržujeme na konstantní teplotě 150 0C, volný konec ocelové tyče na teplotě 20 0C. Určete hustotu tepelného toku v tyčích, je-li možno zanedbat ztráty do okolí.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ter*
hodnocení

0x
Nejprve si urči koeficient tepelné vodivosti mědi a oceli, což si můžeš najít i v tabulkách...
Cu=390-koeficient
Ocel=50-koeficient
Teď si ten koeficient celkový vypočítáš, dále vynásobíš teplotním gradientem a je to :)
dejme tomu celková hustota- Q=k * grad T
Přičemž k=koeficient tepelné vodivosti a grad T=přírůstek teploty s hloubkou (teplotní gradient).
holka*
hodnocení

jj.

Jenže já jsem našla že ten koeficient je právě těch 390 co píšeš ty. Co mám tedy odečítat?

A ten výsledný potom sečtu? Nebo mám počítat zvlášť pro měď a zvlášť pro ocel?

holka*
hodnocení

a nepotřebuju na tu hustotu čas?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]