Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžou nás nechávat po škole?

Od: maxim99999 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

jde o střední školu.

Chtěl jsem se zeptat, jestli učitelé mají právo nás nechat po škole?

Někde jsem slyšel, že pokud učitel nedá jasně vědět rodičům, tak po škole být nemusíme ( ale nevím jestli to je pravda ).

A potom ještě stejná otázka, ale když mám 18let. ( můžu říct učitelovi, že s tím nesouhlasím , protože se cítím omezován)?

Pište normální odpovědi - Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

učitelovi můžete říct, co se vám zachce. otázkou je, jestli se vá později podaří úspěšně složit maturitní zkoušku...

po škole vás učitel nechává z jakého důvodu?

buss
hodnocení

0x

Doporučuji se podívat na školský zákon, na školní řád zda tam je taková sankce... Říct jim můžeš co chceš a být si vědom reakce, podle toho co a jak se řekne.

sebod*

Uvědomuješ si vůbec, že když Ty jsi poškole z důvodu, že jsi něco nesplnil, tak tam s Tebou musí být i učitelka? A ta by jistě měla radši úplně jiný program, než s Tebou trávit čas. Ona zato, že tam s Tebou tráví čas navíc, nedostane ani korunu. Tobě když skončí vyučování, tak máš před sebou nejspíš volné odpoledne - času habaděj. A učitelka? Tvrdne s Tebou ve škole a přitom přemýšlí, že musí rychle nakoupit, zařídit řadu dalších "drobností". Pak mazat domů, kde ji čeká druhá šichta.

Jo, možná si můžeš stěžovat u mezinárodního soudu, že je Tvoje osobní svoboda omezována. Nejdříve se ale zamysli nad tím, proč k tomu došlo. Možná se z vás učitelka snaží naposlední chvíli udělat alespoň trochu slušné lidi.

maxim99999
hodnocení

No jedná se o učitele, takže nevím kde jste vzaly učitelku, ale to je jedno... A taky jsem nepsal o žádném stežování mezinárodního soudu :D. Bylo to kvůli 2blbečkům, kteří dědali bordel, tak nechal po škole celou třídu ( 28lidí ).

Takže o stěžování nepadla ani zmínka, ale ( co jsem slyšel a jestli je to pravda ).

hm*

Aha. Tak v tomto případě bych spíš doporučil, abyste si nejdřív udělali pořádek vy žáci ve své třídě, když už je vám těch 18 a cítíte se být tak dospělými. Nebo nedokážete eliminovat ani dva blbečky ze svých řad a chcete radši vymýšlet kde co proti učiteli?

maxim99999
hodnocení

Jsme jen dvá, kteří máme 18let.. Ano tohle je taky řešení, ale mám zkušenosti, že pokud někdo dělá bordel a potom ho někdo praští ,nebo důrazně něco řekne, tak potom je špatný ten člověk, který se ozval... Můžou to brát jako šikanu nebo jako vyhrožování. Jako kdyby jste neznaly nějakého blbečka ve třídě, kterému všechno prochází. Já nevymýšlím nekalosti proto učitelům, ale jen mě zajímá prostě, jestli mám vůbec možnost se proti tomu bránit... Není příjemné v patek místo 13:45 přijet dom v 16:00...

hm*

No jo, taky praštit ...!? Nevím, o jaký incident se jednalo, ale buď jim v tom nějakým mírným prostředkem nebo svým jednáním zabraňte sami, nebo klidně využijte personál školy (prostě je práskněte apod., když to jinak nejde). To musíte posoudit vy jako třída. Já si tedy nevzpomínám, že by někdy naše třída byla ve vleku nějakého uchýleného jedince (nebo dvou).

Vemte to z druhé strany. Co byste poradil tomu učiteli? Jak to měl vyřešit? Když přijdete na něco rozumného, klidně mu to nevrhněte pro příště.

doplněno 13.01.12 18:42:

... navrhněte pro příště.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pokud navštěvujeme nějakou instituci, v tomto případě školu, a to dobrovolně, pak nám nezbývá než respektovat její řád a zvyklosti. Takže by se dalo říct, že pokud se ti to nelíbí, tak nemusíš na tuto školu chodit. Pokud při vyučování někdo vyrušuje, je to stejné, jako by v zaměstnání dělal něco jiného než je jeho povinnost a následně si to musel napracovat. Jestliže učitel nemůže dělat kvůli vyrušování svoji práci, tak je logické, že chce tento čas nahradit. Proč by měla celá třída dostat méně informací kvůli dvěma narušitelům. Takže to chce se zamyslet nad kolektivem ve třídě a udělat si v něm pořádek. Je to o odpovědnosti, kterou by měl mít každý normálně myslící člověk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]