Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit s tvorbou příčných řezů dle přiloženého plánku. Jde mi o to nejen tuto problematiku pochopit, ale také nakreslit zídky ve správné poloze a výšce. Jedná se o prostory jedné školy v Mělníku.
dopředu upozorňuji, že už dávno nekreslím řezy do školy, teď už jen úspěšně provádím řezy třeba na dobrém víceposchoďovém dortu, proto neručím za to, že moje odpověď bude přesná nebo úplně správná...snažím se pomoci...
pokud se dobře pamatuji ze školy, tak na obrázku vidím, že je požadovaný řez B - B´ v naznačeném místě...
budou se řezat 3 zídky široké 0,5 m, a vysoké podle těch kót, které se tam blízko řezu vyskytují... teda by to měly být tři obdélníky, stejné šířky a různé výšky. na prostřední zídce je ještě asi i plot, tak ho nezapomenout nakreslit..
nevyznám se v těch vašich značkách, nevím, k čemu je vztažená Vo - Počáteční výška měření, předpokládám, že k vrchní rovině té zídky? jsou kótovány všechny výšky zídek k Vo? jsou vrchní plochy všech tří zídek v jedné rovině? pokud ano, potom vrchní rovina těch tří obdélníků bude také v jedné rovině a spodní roviny budou odlišné podle výšek zídek v místě řezu... a vzdálenosti zídek jsou okótované, tam problém být nemůže...
všiml jsem si, že jsou tam kreslené 4 schody, a výškový rozdíl kót okolo nich je jen 40 cm ( kóta na začátku 80 cm, a pod schody 1,20) že by jeden schod byl vysoký jen 10 cm? to jen tak na okraj...
( nejsem si jistý, co těch 80 cm vlastně označuje... někde jsou použité kóty v cm, u střední zídky, jinde v m, teda u krajních zídek)
koukám, že si to budu muset všechno osvěžit, neměl jsem sice co zapomenout, nejsem stavař, a v praxi na zahradě mi k chodníkům a zídkám stačil špagát, dlouhá lať a vodováha...
je problém doplnit informace? nebo udělat náčrt s kótami potřebnými jen pro místo řezu?je to dost nepřehledné a zbytečně plné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.