Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplo apod

Od: nekdo007* odpovědí: 2 změna:

Ahoj. Chtěla bych se zeptat na pár otázek do domácího úkolu, který musím odevzdat zítra, nejpozději v pátek. Jde mi o známku, můžu propadnout, když to budu mít špatně. Prosím, poraďte mi co nejdřív.

1. Proč se právě v arktické a antarktické oblasti led udržuje?

2. Jestliže k roztátí 1kg ledu je třeba 330 kJ, kolik tepla spotřebuje ledová vrstva k roztátí během jarního období. Odkud se teplo ledové vrstvě dodává?

3. Najdi na Wikipedii stránku, která se zabývá změnami ledové pokrývky v Arktidě.

4. Proč může být ohrožena populace ledních medvědů?

Výpočty po vás nechci, ty už zvládnu sama, jenom ty otázky, co jsou kurzívou bych potřebovala zodpovědět. Nikde na internetu nedokážu najít odpověď, která by se shodovala s jinou, takže moc prosím, napište mi, jak to má být. Předem děkuju ;)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

4. protože se zmenšuje ledová pokrývka a tím se medvědům hůře loví,podobně jako by v česku lidem ubývala úrodná půda.

1.no protože tam svítí kolmo k zemskému povrchu nejméně slunečních paprsků, a je tam tím velká zima. (mars má taky polární "čepičku" - pól)

2. teplo se přece dodává sluněčními parsky - zářením (infračerveným)

anonyous99
hodnocení

0x

zeptej se stulikovy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]