Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opakování ročníku ZŠ

Od: ajja* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

moje dítě si prošlo ve škole těžkým obdobím, kdy se stalo obětí psychické i fyzické šikany. Řešili jsme vše se školou a taky za pomoci dětského psychologa i psychiatra, ten předepsal léky proti úzkosti, protože se dcera začala bát chodit do školy i po změně školy, jelikož byla v takovém psychickém stavu po předchozích zkušenostech, že změnu nezvládla. Léky ovšem vyvolaly nežádoucí účinky, dceři (13 let) začalo vytékat mléko z prsních bradavek, točí se jí hlava, nedokáže se soustředit...atd. Po tří měsíční absenci se zkusila vrátit do školy i přes to všechno, ale ani učení nezvládá a já si myslím, že by bylo pro ni nejlepší, kdyby nastoupila na intenzívní psychoterapii s tím, že by opakovala ročník a začala sklidněná školní rok od začátku, protože si myslím, že prášky a neustálé opakování návratu, když je vše stále živé, celou situaci a psychický stav dcery ještě více zhoršuje. Dětský psychitr, ale stojí za svým, že buď škola nebo pobyt v nemocnici (ten by ovšem dcerku ještě více psychicky zdeptal). Můžete mi někdo poradit, jak postupovat, aby mohla dcera opakovat ročník ze zdravotních důvodů? Nebo máte nějakou radu, jak řešit tuhle smutnou a zoufalou situaci především ve prospěch dítěte? Moc děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Pokud Vaše dcera měla tak dlouhou absenci ve škole a výuka jí činí potíže, měla byste věc řešit v kanceláři školy s ředitelem. A zeptat se na možnost přerušení studia v pololetí ze zdravotních důvodů s tím, že se domníváte, že opakování ročníku pro ní bude lepší, protože hodně zameškala. V pololetí by ji stejně zřejmě nemohli klasifikovat a spíše by jí prospěl někde ozdravný pobyt. Ředitel školy by Vám měl říci, jaké jsou možnosti bez toho, aby dcera byla nucená trávit čas v nemocnici.

ajja*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Pobytu v nemocnici se chceme určitě vyhnout. Dcera má vůli vše zvládnout, ale teď to chce opravdu ze všeho nejvíc klid a s tím pobytem souhlasím. Zkrátka zotavit se. Psychika je křehká a zvláště, když se jedná o dítě. Půjdu znova za paní ředitelkou. Kontaktovala jsem už i pedagogicko-psychologickou poradnu a tam mi řekli, že to ani není zapotřebí řešit s nima, ale je zapotřebí lékařské potvrzení a tady se obávám, že dětský psychiatr, který prosazuje léky a hospitalizaci nebude souhlasit. Zítra tam jedeme, tak snad budeme mít štěstí.

Já se domnívám, že jako její zákonný zástupce musíte přihlížet na její zdravotní stav a že by Vám ve škole měli vyjít vstříc. Nebo Vám alespoň poradit postup, jak přerušení studia lze provést. vždyť to děláte v zájmu svého dítěte a je to Vaše rozhodnutí, tak by jej ředitel měl akceptovat a být Vám nápomocný a vstřícný. Myslím si, že jde pouze o domluvu mezi Vámi a ředitelem školy, aby dceři umožnil ročník opakovat a přerušit z důvodu nedostatečné docházky ze zdravotních důvodů. Nenechte se odbýt.

petapeta*
Na základní škole přerušit studium nelze. Ono se ani nejedná o studium, ale o plnění povinné školní docházky, a ta přerušit nelze. Zákonný zástupce dítěte musí zabezpečit, aby se vzdělávalo.
Žákovi, který se nemůže pro svůj zdravotní stav po dobu delší než dva měsíce účastnit vyučování, stanoví ředitel školy takový způsob vzdělávání, který odpovídá možnostem žáka, nebo mu může povolit vzdělávání podle individuálního vzdělávacího plánu. Zákonný zástupce žáka je povinen vytvořit pro stanovené vzdělávání podmínky.
Opakovat ročník by mohla v případě, že by v závěrečné klasifikaci neprospěla.
mama*

Petapeto, co to píšete za nesmysly, Vy snad nemáte cit!

buss
hodnocení

2x

Jděte do školy a řešte to s ředitelem, je to na jeho rozhodnutí

ajja*
hodnocení

Za ředitelkou půjdu a dám potom vědět, jak jsme dopadli. Dítě a zdraví je na prvním místě. Mám aspoň dobrý pocit, když mi svůj názor může sdělit někdo jiný. Už to je povzbuzující. Moc děkuji za odpovědi.

Není zač, rádo se stalo a držím palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]