Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spravnost vet

Od: hohoho* odpovědí: 6 změna:

Dobry den,prosim potrebuji vedet zda jsou tyto otazky napsany gramaticky spravne.

I was swimming in the swimming pool every day at 8 oclock.

I was speaking to her every monday at 10 p.m.

Diky za odpoved.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

0x

Myslím, že čas je použit dobře, ale pozor u Monday - Britové píší u názvu dní velká písemena. Ale možná to byl jen překlep? :)

doplněno 09.01.12 16:15:

Pardon, every jsem přehlídla. Tam je to složitější. Every znamená opakování dějů a tudíž se s průběhovým časem neslučuje. Na druhou stranu je to zdůraznění činnosti v určitou hodinu... Záleží, co tím chce říct mluvčí, ale tak, jako jsem to pochopila já, bych asi volila cestu přes vazbu "Used to". Nejsem si jistá, radši počkejte na vyjádření někoho dalšího. Omlouvám se. *hi* *zed*

hohoho*
hodnocení

Diky s Monday je to preklep,ale nejsem si jista nekde jsem cetla ze se tam nesmi pouzivat "every"...

dzordz*
hodnocení

0x

Mám pocit, že jsou obě špatně. Nebo možná ne nutně špatně, nějak se mi nedaří dohledat jednoznačné pravidlo, každopádně u repetitivních úkonů nebo u zvyklostí bych použil prostý čas. V přítomném čase to je celkem jasné, I speak to her every Monday at ten. V minulém bych ještě radši použil used to nebo would (ekvivalentní, možná je used to více faktické a would více vyprávěcí), I would speak to her on Monday evenings.

jamamba*
hodnocení

0x

I swim in the swimming pool every day at 8 o´clok - to je správně čas přítomný prostý. Was je pro minulý čas a přípona ing pro průběhový.

hohohoh

mel to byt present perfect...

dzordz*

V tom případě to tedy bude I have swum, I have spoken.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]