Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych poradit jak říct rodičům, že mě vyhodilii z 3. r. VOŠ, protože jsem neudělala praxi. Sice jsem se snažila, ale prostě mi to nešlo a dostala jsem špatné hodnocení , vedoucí mi řekla, že se k této práci nehodím. Bude se to ještě řešit - před celou třídou nepchopila jsem proč, ale moc šancí si nedávám.
Pokud by mě vyhodili mohu opakovat ročník na jiné škole?
Pokud tě ještě nevyhodili tak neřeš to jak to komu říct...
Snaž se myximálně připravit na to "řešení" třeba z toho něco vzejde...
Pokud je mořnost jakkoli se ještě dopřipravit investuj do toho veškerou energii..
Teoretick je šance opakovat na jiné škole, pokud klapnou rozdílové zkoušky...
Ale vždy je to lepší dodělat na škole kde znáš osazenstvo a víš co kdo od tebe očekává...
Nebudeš pprvní ani poslední kdo to na konci nedal... horší je rupnout v prváku.. to už něo naznačuje...
Jestliže jste neudělala praxi,máte přece právo na reparát jako je to všech školách,a že vám někdo řekne po tříletém studiu,že se na to nehodíte,s tím bych si hlavu nelámala,ze strany vaší vedoucí je to absolutně nemístná hláška
Pro jistotu bych si o tom s rodiči promluvila, aby byli připaraveni i na tu horší možnost. Postavit je až před hotovou věc, není dobrá volba. Vaše vedoucí nemůže posoudit, do jaké míry se tuto práci hodíte, ostatně to není její věc, ani její starost. Nenechte si srážet sebevědomí a udělejte vše proto, abyste uspěla. Zda se na to hodíte a budete toto vykonávat, ukáže až čas. Naštěstí to Vaše vedoucí neovlivní, tak se tím netrapte předem. Hodně štěstí.
Já bych řekla rodičům, to, co mi bylo sděleno vedoucí, že se na to nehodím, měli by za ní asi zajít a promluvit s ní, jak je možné, že vám říká, na co se hodíte, nebo nehodíte, nebude v tom něco osobního?
Tak já tedy nevím, kolik let je tazatelce, ale pokud je ve třeťáku na VOŠ, tak nejspíš přes dvacet... no, pro mne je nepředstavitelné, že by v tomto věku chodili rodiče promluvit si o mém prospěchu s učiteli to bych si připadala jak nesamostatné tele. A že tazatelce vedoucí praxe řekla, že se k dané práci nehodí - no a co. Možná v tom je něco osobního, možná je to pravda. Dovolit si to podle mne může, vždyť ona je tam od toho, aby zhodnotila, nakolik se jí na praxi dařilo.
Jinak radu pro tazatelku nemám. Já bych si v první řadě asi přečetla školní řád, jestli v něm není specifikováno, jak se postupuje v případě propadnutí u zkoušek (možnosti opravné zkoušky nebo opakování ročníku). Pokud by to tam nebylo, obrátila bych se s dotazem na třídní učitelku, případně šla s dotazem ještě výš. Rodičům bych řekla pravdu - rupla jsem u zkoušky, ale už mám dojednanou opravnou zkoušku/opakování ročníku... a mezitím nastoupím do zaměstnání, abych mohla příspět do rodinného rozpočtu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.