Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná známka

Od: tery* odpovědí: 9 změna:
Zdravím,potřebuji poradit.
Jmenuji se Tereza a jsem v 8.třídě na ZŠ.Mám dost dobré známky(na vysvědčení max.čtyři dvojky,jinak jedničky).Jenže když jsme nedávno psali z chemie na značky prvků,nemohla jsem si některé zapamatovat a tak jsem si udělala tahák.Jenže učitelka ho našla a já dostala za 5.Mamka na tyhle známky není zvyklá a vždy,když nějakou dostanu po mně řve.Naposledy to bylo za 3 z matiky.Jak jí to mám říct?Musím,jinak bude řvát ještě víc.Písemku sice budeme psát znovu,ale to ji neuklidní.Mám strach,poraďte prosím! ;(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarahosek*
hodnocení

1x

No holka, nedá se nic dělat, říct jí to musíš tak jako tak, tak prostě normálně. Co bys na tom chtěla vymýšlet. Zkus jí třeba říci, že jsi dostala pětku, protože jsi měla tahák, protože jsi něco neznala a měla jsi strach z toho, že na tebe bude křičet. Jsi přece velká holka a tvoje mamka by už na tebe neměla řvát... Ale jak jí to říci je těžké. Prostě normálně...:) A když bude řvát, holt to nějak vydržíš. Jsou holky, které třeba seřeže tatínek. Ber to z té lepší stránky a maminku uklidni, že známku si opravíš. Jsme jen lidi a stát se to prostě může. Náš malej přinesl trojku z počtů, chodí teď do první a mám ho zabít? Stane se:) Buď odvážná, zvládneš to...

hodnocení

0x

Ještě mě napadá, že soused/ka opisoval/a od tebe a vzhledem ke stejným písemkám učitelka nehodlala řešit, kdo od koho opisoval a tak obě/oba z . Ale že ještě dostanete šanci, to je pravda, takže něco řekneš popravdě :-D

doplněno 09.01.12 06:49:

* obě za 5

jumba

Jo a její matka vletí na učitelku a stejně se provalí, jak to bylo a ještě se zjistí, že lhala a bude to horší.

Jednoduše to mamce řekni a musíš vydržet to její ječení. Ale nechápu, že někteří rodiče dělají z 3 nebo 5, když je to jen občas, takový humbuk. Vydrž to a oprav si to, hlavně se nenechej znovu nachytat s tahákem.

Každý udělá někdy chybu. Mámě to řekni narovinu, zase takový prohřešek, který by nemohla pochopit, to není. Maximálně Ti řekne, že když neumíš podvádět, nemáš to prostě dělat. Ale v životě to zkusil snad každý z nás. Ty jsi prostě měla smůlu. Tak se nauč, známku si oprav a zase se jede dál. Škobrtnout může každý a každému se nemusí zrovna na hezkou známku občas zadařit. Máma si musí to "své" k tomu říci, ale určitě to s Tebou myslí dobře. Tak se neboj vysvětlit si to s ní.

lidus*
hodnocení

0x

Já bych rodiče co ztratili paměť co vše v mládí vyváděli oni a léčí si komplex na dítěti trestala. Jeden tahák, jedna pětka, vždyť o nic nejde. Jako matka dcery jedničkářky jsem jí vždycky říkala, že ta škála známek je pětistupńová a že i jí se může stát, že dostane jinou známku než jedničku nebo dvojku a rozhodně to není důvod k tomu aby se bála jít domů. Mě by jsi Terezko řekla, že jsi dostala za 5, že se něco nepovedlo ale budeš se snažit si to opravit, tím by to bylo skončené. Nevím jak by mamka ustála kdyby měla dítě co 3 nebo 4 je pro něj nadlidský výkon.

když jí asi nadávají i za trojku, tak co teprve za pětku... to jsou rady že na rovinu. Asi ví, že domů s a rovinu nemůže, tak jí takto neraďte... že vy, jako rodiče, jste féroví, nebo jste sami takové ropdiče měli, neznamená, že je má tereza. Chtěla poradit, vy jste radili opak...

jumba

Ano, narovinu. Když si bude hledat výmluvu a různé báchorky, tak koule tam stejně bude. Vydržela ječení mamky za trojku, vydrží i za kouly. Lepší to přiznat jak to bylo, než potom dostat ještě facana za lež, kdyby se to provalilo. Každý dostal někdy kouly i její mamka, jen si to asi nepamatuje, nebo lže.

frony: ostatní tady radí, aby řekla pravdu, Vy ji radíte, aby lhala. Máma ji nezabije, jen si provětrá plíce a to je taky potřeba.

hodnocení

0x

já jsem taky typu (jak by se ve škole řeklo) šprtovského typu (i když to třeba není pravda jako v mém případě) a holt takovým lidem nikdy moc podvádění nešlo nejde a asi ani nepude. Já radši tu kuli než proslovy od učitelky ;) . A prvky nejsou nic těžkýho. Z hlavy bych vytáh víc jak půlku tabulky (aby tu nebyly narážky na to že se vytahuju. NEVYTAHUJU jen dávám příklad aby bylo vidět že se to dá)

hodnocení

0x

Vždycky jsem chtěla, aby z mých dětí něco bylo, dobře se učily a nerostly jako dříví v lese. Zároveň jsem ale bába obdařená "sloní" pamětí a moc dobře si pamatuji svoje fígle a legrácky, které jsme ve škole prováděli. Proto:

Proč máma ječí? Ona nikdy nepřinesla domů pětku.?Já ano a nejednu, přestože jsem měla po celých 9 let vyznamenání. někdy se prostě nezadaří a je malér na světě. Jen ať si vzpomeme matka na sebe, sardel jistě slízla také, jako každý z nás.

Proto jsem děti netrestala, neječela na ně, jen jim důrazně připomněla, že takto se nikdy nikam nedostanou na kloudnou školu. Zahájila jsem pak domácí zkoušení, děti se učily a my s manželem kontrolovali, jak se to daří. Známka pak byla brzy opravena. Proto se ty prvky dobře nauč, nic to není. Já jsem ze základky asi 42 let a pamatuji si nejen jejich chemické značka, ale i některé celé ty skupiny z Mendělejevovy soustavy. A pak si to jistě snadno opravíš a vše bude zase v pořádku. Nic to není, naučily se to generace žáků před Tebou, naučíš se to také. Tak do toho a příště raději bez taháků a spoléhej na svou hlavu. Nechci tady hrát vzornou žákyni, také jsem taháček vyrobila, také jej našli, také to bylo špatné. Proto už vím, že je lepší to mít v hlavě. *placni* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]