Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup na jinou školu - do jakého ročníku?

Od: mikiki5* odpovědí: 3 změna:

Mám dotaz,jsem na ekonomicko-podnikatelské škole už ve druhém rocniku.Premyslel jsem o tom,ze bych prestoupil na jinou skolu obor_obrabec kovu-manipulace s cnc stroji.Když bych na začátku třetáku přestoupil,dali by mě na té cnc škole do prvního roníku?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

juvla*
hodnocení

2x

To ti tady nikdo neřekne. Musíš se zeptat na škole kam chceš jit. Do prvního ročníku normálně přes přijímací řízení. Pokud by tě vzali do vyššího ročníku, musel bys dělat rozdílové zkoušky. Zaleží také jestli mají třídu naplněnou. Zajdi za ředitelem školy a budeš vědět jak postupovat.

buss
hodnocení

2x

Takový dotaz je třeba položit řiditeli té školy, kde chceš přestoupit, jen on rozhoduje.

petapeta*
hodnocení

0x
Nevím, co si představujete pod manipulací s CNC stroji. Učební obor obráběč kovů připravuje na povolání obráběč, soustružník kovů, frézař kovů, brusič kovů a jako obsluha NC a CNC strojů. Mohli by vás zařadit do druhého ročníku. Záleží především na počtu žáků v oboru na dané škole. Počet žáků v učební skupině je omezen. Nejlépe by bylo přestoupit nyní v pololetí.

Absolventi, kteří úspěšně vykonali závěrečnou zkoušku, se mohou ucházet o přijetí do nástavbového studia pro tříleté učební obory navazující na předešlou přípravu. Studium probíhá formou denního dvouletého studia nebo při zaměstnání formou dálkového tříletého studia.

Jako obráběč v současné době budete mít mnohem lepší uplatnění než z nějaké ekonomicko-podnikatelské školy. Po obráběčích je docela poptávka a i platově jsou na tom šikovní obráběči poměrně dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]