Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám trochu menší problém. Jsem v 8. třídě a každý se mě ptá, kam chci jít na střední. Když vůbec nevím, kam chci jít, všichni se diví. Lucka chce být učitelkou v MŠ, Míša hotelovou manažerkou... jenom asi já jediná nevím. Prospěch mám hodně dobrý, vždycky s vyznamenáním. Nejvíc mi jde angličtina a zeměpis. Chemie taky, ale když děláme laboratorky, tak snad vždycky něco pokazím (možná proto, že dělám všechno hrr). Knížky ze čtenářáku jsem opisovala, takže bych si asi měla začít půjčovat povinnou četbu, že? .. Moc nečtu, stejně to, co jsem četla před půl rokem jsem úplně zapomněla.. Fyzika je až moc lehká, teda, vůbec to nechápu, ale prolezu s dvojkou.. měla bych se to všechno znova naučit?.. Moje největší hobby je zpěv.. na konzervatoř bych se ale asi nedostala a stejně, pochybuju, že bych se někdy nějak proslavila. Spíš chci někdy ve volném čase zpívat se svou kapelou v klubech. Uvažovala jsem o zdrávce, ale nevím, jestli je to dobrá volba. Jestli bych vůbec zvládla to učivo, jestli už zdravotních sester nebude moc, když se tak před dvěma lety říkalo, že je jich málo.. a jestli by mě to vůbec bavilo.. fakt nevím. Na gympl se mi moc nechce, protože kdybych se nedostala na VŠ, tak maturita z gymplu je asi vhodná jenom místo toaletního papíru.. Co byste mi tak poradili? Měla bych jít na zdrávku nebo zkusit ten gympl? ..Případně o čem bych mohla začít uvažovat? .. Děkuju moc. Klára.
Jednoduché a prosté 1 vybírají rodiče, 2 co tě zajímá, 3 sice tě to nezajímá ale dají se tam vydělat peníze.
Pokud uvažuješ dále na VŠ, tak střední se stejným zaměřením popř. gympl. Když tě baví řeči,dej se na překladatelku, tlumočnici a to v voboru, kde je jich málo.
Učitelka nám nedávno říkala, že přihlášky se dají poslat jenom do dvou škol a s tím gymplem fakt nevím.. Ona na tlumočnici existuje nějaká škola?
Ahoj, myslím si, že pokud tě baví jazyky, tak bych si dala přihlášku na gympl nebo na nějakou jazykovku. Pak bys mohla pokračovat na VŠ třeba na učitelku jazyků na pedagogické fakultě, nebo na filozofické studovat překladatelství. Pokud si dáš přihlášku na odbornou školu, jazyků se moc nedočkáš. Dodnes toho lituju, Angličtina mě baví stejně jako tebe a šla jsem na pedagogickou a angličtinu jsem měla 2 krát do týdne. Teď jsem na VŠ a studuji učitelství angličtiny a přírodopisu a jsem hodně pozadu oproti lidem, kteří přišli z gymplu. Tam máš angličtinu třebas každý den. A pokud jsi fakt poctivka a dokážeš se učit, neváhala bych. Angličtina je hodně ceněná a můžeš s ní dělat prakticky cokoliv: dělat průvodkyni, překládat, učit, pracovat pro mezinárodní společnosti apod.
Tak hodně štěstí, snad ti to bude něco platné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.