Nejste přihlášen/a.
Milí poradci! Prosím o pomoc s domácím úkolem pro 4. třídu. Vůbec nevím, co se s tím má dělat. Hrozí průšvih.
Zdravim, po prvnim pohledu jde videt, ze ty tabulky ukazujou zakladni matematicke operace.
Pokud budete brat prvni radek jako vychozi, tak posledni radek v kazde tabulce je vysledek urcite matematicke operace. Prvni tabulka je deleni, dale scitani, odcitani a nakonec nasobeni.
Myslim, ze vice v tom ani nema cenu hledat, pokud to ma byt pro 4.tridu.
Ovsem co mi unika je jaky cisla se tam maji doplnovat, vztah jsem mezi sloupcema zadnej nevidel, ale jeste to zkusim se na to za chvilku jeste mrknout... Nebo se tam maji doplnit libovolne zvoleny cisla v prvnim radku napr. a v dalsich tak aby odpovidali te konkretni matematicke operaci..?
doplněno 23.10.08 14:13:ja osobne bych si zvolil libovolne (a rozumne) cisla v jednom radku a pak doplnil ostatni podle jednotlivy operace...
Dle mého názoru se tam žádná čísla nedoplňují. Já osobně si myslím, že se mají doplnit pouze matematická znanénka.
Podle mě je to tak že v první tabulce prostě vezmete 3 čísla a musí dát nějaký příklad
vezmete 100,4,96 a uděláte z toho 100 - 4 = 96
pak vezmete 5,15,75 a bude to 5*15 = 75
akorád nevim co s 6,16 a 25
dál už sem to nezkoumal, ale myslim si že by to tak mohlo být
děkuji za ohodnocení odpovědi
první tabulka
75/5=15 - 96/6=16 - 100/25=4
druhá tabulka (směrem dolů)
75-5=70 - 92-6=86 - 100-25=75
třetí tabulka (vpravo nahoře)
36+8=44 - 19+20=39 - 8+55=63
poslední tabulka
3*8=24 - 11*7=77 - 10*8=80
děkuji za ohodnocení odpovědi
Dobrá otázka Mně teď holka chodí do druhý a já loni na výuku matiky krokováním od jednoho víčka z PET lahve ke druhému koukala stejně přiblble, jako moji rodiče kdysi koukali na moje množiny
JInak život mne poučil, že jedna tabulka v matice nic neznamená, je potřeba znát i další, ptž ta jedna může navazovat na něco, co dělali před několika stránkami
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.