Nejste přihlášen/a.
Mám dělat seminárku do školy téma je Mapovámí černých skládek v místě našeho bydliště, a mě by zajímalo jestli můžu mezi skládky počítat i nepořádek u silnice. Mamce jsem dala zkontrolovat pravopis a přitom mě řekla že by to tam nemělo byt. Takže je nepořádek u silnice skládka?
Já se domnívám, že je to založení nepovolené skládky. Nezáleží přeci na tom, jestli někdo odhodí odpad u silnice a nebo v lese. Snad jenom tam skládka tak rychle nevzniká, jako v místech, kde to není vidět. Ale pamatuji se, že v televizi nebo v rádiu kritizovali, že v příhraničí vyhazují u silnic Němci odpad v pytlích. Stejně tak může rychle vzniknout černá skládka u odpočívadel, pokud se pravidelně nevyvážejí odpadky. Rozdíl je jenom v tom, že tyto černé skládky netvoří většinou obyvatelé katastru, ale ti, kteří jejich obcí nebo městem projíždějí.
To je dobrý nápad, uvést to jako samostatný oddíl při mapování černých skládek. Černá skládka vzniká také postupně, někdo vyhodí starou pneumatiku, druhý k tomu přihodí rozbité křeslo a za chvíli je tam celé smetiště. A nakonec to stejně zaplatíme všichni, protože se to promítne do nákladů na likvidaci komunálního odpadu a tím pádem i do výše místního poplatku za odpad. Podle mých zkušeností se tvoření černých skládek hodně omezilo zaváděním sběrných dvorů, kam mohou občané - někdy i bezplatně - uložit víceobjemový domovní odpad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.