Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdeněk Jirotka - umělecký směr/proud

Od: vcela* odpovědí: 11 změna:

Prosím, potřebuju poradit.

Hledala jsem snad úplně všude, ale nikde nemůžu najít, do jakého proudu patří spisovatel Zdeněk Jirotka a tím pádem neznám žádné další spisovatele, kteří spadají do stejného proudu.

Neví to někdo?

Předem děkuju za odpověď. =o)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x
vcela*
hodnocení

Děkuju moc, tady jsem to našla =o)

martinaa*
hodnocení

2x

Proud se nazývá Humor a satira v české literatuře (20.st). Tam patřili i V+W, Karel Poláček, Eduard Bass, bratři Čapkové, Václav Havel atd.

doplněno 31.12.11 12:35:

Spíše se tak ale nazývají maturitní otázky, seminárky atd.

Prostě Jirotka byl fejetonista a prozaik humorista:)

vcela*
hodnocení

děkuju moc za odpověď =o)

pavkazji*
hodnocení

2x

No to je pěkný o něm něco hledat -Moderní satira: Zdeněk Jirotka (Saturnin), Jiří Brdečka (Li monádový Joe)

viz www.skriptum.wz.c/...

vcela*
hodnocení

však prácě proto jsem se ptala tady - děkuju moc =o)

hop®
hodnocení

1x

Nevím zda pomohu, ale odvolám se zde na knížku Sedmilháři. Je to vlastně sbírka humoristických povídek různých autorů, a je pojmenována podle původního rozhlasového pořadu. Podle tohoto pořadu se pak začala nazývat i skupina těchto autorů, kteří se řadí k podobnému literárnímu směru. Do knížky přispěli: Vladimír Kalina, František Vlček, Jaroslav Otčenášek, Ivan Osvald, Jindřiška Smetanová a právě Zdeněk Jirotka. Mimochodem, tuto knížku mohu doporučit jako skvělou odpočinkovou četbu!

vcela*
hodnocení

děkuju za odpověď =o)

hop®

pavkazji*
hodnocení

0x

cs.wikipedia.org/wiki/Zdeněk_Jirotka

www.spisovatele.c/...

vcela*
hodnocení

tam už jsem hledala - ale nic tam není

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]