Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Papírový model domku - postup

Od: michal22* odpovědí: 1 změna:

Vytvořit papírový model budovy i s terénem v měřítku 1:200 o rozměrech 10x15 m (nebo jiný do velikosti 150m2), výšky 12 m, která je z poloviny zapuštěna do svahu. A to z užší strany 10 m. Z 1. nadzemního podlaží je možné vystoupit přímo na svah strana 20 m nahoře a nebo dole. Na budovu nakreslete okna a dveře podle nejlepšího rozložení pokojů uvnitř v suterénu 1.přízemního podlaží a 1. nadzemního podlaží. Střecha bude sedlová.

K modelu připojte přehledný výpočet výkopu terénu pro stavbu v m3. Výpočet napsat na spodní stranu modelu + jména tvůrců. Základy pod budovou se nepočítají.
Jedná se o to vytvořit papírový model domku ve výše uvedeném měřítku a dle rozměrů. Jde mi zejména o to, aby mi někdo napsal a pomohl vysvětlit postup, třeba i s obrázky, jak takový papírový model domku vytvořit. Nevím, jak dům napojit na svah, ve kterém je zapuštěn a nevím, jaké těleso mám zvolit. Napadá mě pouze neurčitý druh hranolu. Pomohl by mi někdo? Děkuji moc. Můžete psát i na astromichal@centrum.cz

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

frame*
hodnocení

1x

To vypadá jako nějaký domácí úkol na hodinu konstrukčního cvičení. Která stavebka takto "týrá" své studenty?

Moc jsem nepochopil jednu část zadání. A sice tu s tím zapuštěním a vystupováním z prvního přízemního, podzemního a nadzemního. Z toho jsem trochu dezorientován, jelikož používám výrazy jako podzemní a nadzemní podlaží (1.NP, 2.NP, 1.PP,...)

Jinak křivost terénu ti doporučuji dělat vrstvením kartónu. Tj. že vezmeš karton a na něj nalepíš druhý, který bude ale mít menší plochu na to dáš další, který bude ještě menší. Vzniknou ti tam hrany (něco jako vrstevnice). Můžeš to udělat do libovolných oblouků a snadno si zredukuješ sklon dle potřeby. Je to k pochopení?

No a asi by stálo za to si ten domek ideálně vymodelovat na PC nebo si k němu udělat klasickou PD - samozřejmě, že zjednodušenou - taková studie.

Tím výpočtem terénu budou asi myšleny HTÚ - tj. část terénu v zářezu a část v násypu. Objem vytěžené zeminy ze zářezu by měl být přibližně roven objemu zeminy v násypu.

No vypadá to na pěknou pakárnu. Nechtěl bych.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]