Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak navrhnout sklad?

Od: merketka odpovědí: 19 změna:

dobrý den chtěla jsem se prosím zeptat na parametry (výška, šířka, nosnost, místo kde ho postavit jestli je to dané?) skladu hotových výrobků.. děkuji za odpověď

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslím, že sklad sirek bude mít evidentně jiné parametry, než třeba lokomotiv.

merketka
hodnocení

to si myslím... právě proto bych potřebovala vědět ty rozměry pro to drobnější zboží třeba ty sirky

Tak takové zboží se převážně skladuje na EUR paletách, takže bych se na netu podíval po skladových systémech na tyto palety. Pak už je jen otázkou chuti investovat, je mnoho možností, jak co se týče evidence pohybu zboží skladem, tak vlastní mechanizaci ( zakladače, / VZV ) atd.

mira2*
hodnocení

2x

Zdravím

Tak to je filozofická otázka :). To se nedá jednoznačně říct. Sklad hotových výrobků může mít rozměry např. 500 m2, nebo to může být jen malý regál. :) Například v mém zaměstnání máme sklad hotových výrobků a ten se skládá opravdu jen ze 3 regálů (každý regál má tak 5x1x3 m). Jsou v něm krabice z kartonu a v nich zabalené hotové výrobky, které se následně expedují. Ale kdyby jsme vyráběli například letadla, tak by jsme s tím regálem moc nezískali :). Čili z toho vyplývá, záleží co chceme skladovat.

merketka
hodnocení

děkuji moc.. takže ten hotový výrobek může být například nápoje v plastových lahvích? nebo parfémy které jsou pak v krabičkách? děkuji moc za odpověď :) :)

frame*

Promiňte, ale vy sama nevíte na co se ptáte, tak jak můžeme vědět jak pomoci. Studujete - li obor týkající se logistiky, tak by jste měla vědět alespoň trochu co se po vás chce. To co je zde poraděno, jsou "pouze" zamyšlení pomocí zdravého selského rozumu.

Těžko říci co je hotový výrobek. Já si myslím, že je to výrobek určený ke směně (prodeji). Tak například dřevotřískové desky jsou hotový výrobek, ale někdo je koupí a udělá z nich nábytek a má nový výrobek. Dnešní dělba práce je založena na polotovarech.

Řekl bych, že velikost skladu je pochopitelně závislá na velikosti výrobků a na frekvenci jejich výroby a expedici. Jsou výrobky, které se vyrobí, ale z důvodu nějakého technologického postupu nesmí být ještě expedovány (materiál musí vyzrát) No a to znamená, že pokud tam musejí ty výrobky týden ležet, tak velikost skladu musí být tomu uzpůsobena. Poloha je asi nejvýhodnější u nějaké významné dopravní tepny.

Do logistiky nedělám, ale docela mě zajímá. Takže mé názory jsou také laické.

merketka
hodnocení

jde o návrh fiktivního skladu potřebuji to vědět do školy k maturitní práci:(

merketka
hodnocení

a mé temma je budování skladů a kvalita skladování v rámci EU... patří to do předmětu logistika

hodnocení

0x

Sklad čeho? Nevím, co si v informatice představit pod pojmem "sklad hotových výrobků"? Jste vůbec ve správné rubrice "pocitace?"

merketka
hodnocení

dala jsem že chci být ve skupině ostatní nevím proč mě to přiřadilo zrovna k počítačum :( taky přesně nevím co jsi pod tím představit:( proto žádám o radu :(

Pokud jste to dostali jako otázku k maturitním pracem, tak byste o tom měla alespoň napsat trochu více... co je to za školu, co za předmět, okruh maturitních otázek...

Nevím, v kterém předmětu by se toto mělo řešit, ale tak určitě parametry závisí na onom výrobku ... jestli jsou to potraviny, chemikalie, obleceni, topivo.. co já vím jaké jsou kategorie, maturujete z toho Vy, ne ja :)

Od toho se bude odvijet, jaka tam ma byt teplota, vlhkost, atd atd ... ale nemyslim si, ze je nejaka smernice na vychozi hodnoty skladu :) Ale postupne se mi v hlave zacinaji vybavovat zachytne body, podle kterych by se nejaky rozbor dal sepsat, ale s timto tematem bezte spise do tematu "SKOLA" ...

merketka
hodnocení

hotový výrobek podle mě nemůžou být potraviny jako je maso atd protože podle mě syrové maso není hotový výrobek... jinak mockrat děkuji za odpověď!

hodnocení

0x

tak jsem ještě něco málo zkoušel hledat a narazil jsem na toto : miras.cz/...

to by melo take pomoci a nasmerovat ...

merketka
hodnocení

děkuji mooc:)

buss
hodnocení

0x

Dyť sama nevíte ani co přesně chcete, napřed je třeba vědět co a kolik chcete skladovat (nábytek, vozidla proti paletám, sudům, bednám asi nebudu štosovat... Tak si něco, když není výrobek daný vymyslete, nějakou dílnu, prodejnu, podnik..., podívejte se třeba v nějakém obchodě větším. Hal je kolem nás dost, co v nich je. Obšlehněte to! Jakou radu dostanu, když budu chtít postavit barák?

doplněno 29.12.11 14:03:

Já bych to udělal tak, že bych si např. tady zašel slušně za poměrně velkým výrobcem nábytku a s ním si pohovořil, mají přece dokumentaci ke stavbě, když si to nechal postavit podle svých představ. Nebo velkoprodejně elektro, nářadí, zahrada ... , prostě za těmi, co si to nechali postavit pro své pořeby. Solidní mě nevyhodí, a jako příklad by se mohl třeba i v práci uvést...

merketka
hodnocení

od toho to je asik poraďte.cz ne? nevím si rady! nevim co přesně chci protože nevím kde začít nevím od čeho se odrazit! chcete postavit barák? tak to se potom poraďte z architektem:)

buss

Tak jděte za projektanty takových staveb ..*ua*

frame*

Jde o to, že když si budete chtít nechat postavit dům a půjdete za tím architektem, tak se vás zeptá: Jaký chcete dům? Pro kolik osob? Plánujete ještě děti? Chcete tam pokoj pro hosty? Chcete spojený obývák s kuchyní? Chcete bungalow nebo patrový?,...atd,... No a pokud mu převážně řeknete, že nevíte, tak vám asi domeček nevymyslí. A znova se opakuji - musíte vědět co chcete.

Ano od toho je poradte.cz. 95 % lidí se snaží pomoci.

dzeiny

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli nevite někdo jak navrhnout fiktivní sklaad? skladuji sudy piva

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]