Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je obtížnost těchto témat v matice na VŠ

Od: stasek odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se příhlásit na VŠ, ale v prvním semestru je matematika. Jsem z obchodky a matematice se moc nevěnujeme. Např. o derivacích a maticích jsem nikdy neslyšel, kdyžto na gymplu to berou naprosto běžně.

Je hodně obtížné se tyto témata doučit, když o nich nic moc nevím?

fse1.ujep.cz/...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

chrest*
hodnocení

3x

Když jsem šel na výšku, tak jsem to měl přesně jak ty, šel jsem z obchodky a tam byla matika naprd. A měli jsme to samé - derivace, limity, matice, integrály atd.. Musel jsem si to přenést do druháku, protože v prváku jsem jaksi neuspěl. V druháku už jsem to pak dal. Je to jenom o přístupu. Já jsem na to sr*l, a proto jsem to nejdřív nedal, pak jsem věděl, že už musím, tak jsem začal počítat a zvládl jsem to s klidem. Musíš prostě počítat, počítat, počítat, nic jiného ti nezbyde. A zvládneš to.

12matika34
hodnocení

0x

Na Vaši otázku lze odpovědět takto : Abyste zvládl VŠ matematiku nesmíte mít mezery v mat. SŠ. Například : "když se budete chtít naučit číst,nesmíte zapomenout žádné písmeno! "A tak je to i s matematikou,pokud ji chcete pochopit. Musíte tedy doplnit všechny mezery,nejen derivace,matice,determinanty atd. NIC SE NEUČIT ZPAMĚTI MECHANICKY! Mohu Vám pomoci, mám dlouholetou praxi na SŠ i VŠ. Zdraví K

antynka*
hodnocení

0x

Měla jsem stejný problém a mezery ve znalosti matiky. Takže jsem se s tím dost natrápila. Ale já jsem studovala dálkově, takže se to člověk musel učit víceméně vastními silami, což je ještě horší. První semestr jsem zkoušku zvládla, ale druhou část už ne. Takže jsem si zaplatila doučování a povedlo se. Takže zvládnout se to dá i když já osobně jsem se s tím hodně natrápila, protože jsem na matiku tupá :-D Ale když člověk chce, tak to jde!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]