Nejste přihlášen/a.
Dobrý den (ahoj),
už dlouho (podle mně tak 2 roky) si pokládám otázku, zda bych se někdy mohla dostat na DAMU.
Je mi 13 a letos budu dělat přijímačky na gymnázium.Už od mala jsem chtěla být herečkou (nebo spisovatelkou), ale když jsem se na to ptala mamky, řekla mi, že na DAMU se někdy nedostanou ani ti, kteří hráli ve fimech už jako děti a k tomu dodala, že bych musela mít opravdu štěstí (a podle mně i talent). Otázkou pak je, jak úspěšná bych byla potom (ale na to mám ještě dost času) .
Ptám se, jestli bych měla tu šanci se tam dostat. A také, jestli nevíte o nějakých konkurzech (pro mně).
Předem děkuji všem za odpovědi
Zdraví Aneta311
Moc šancí není, ale to nebylo ani pro ty, kteří se na DAMU dostali a hrají. Takže nulovou šanci budeš mít, když se nikam nepřihlásíš. Ale někteří i dnes velmi známí herci byli přijati až napodruhé nebo i napotřetí, a jsou i tací, kteří šli jinudy. Takže značně záleží i na tom, jak moc a jak doopravdy to chceš.
Jiní ti radili, abys hledala sama, na internetu i jinde. Souhlas, ale poradím aspoň jednu adresu: podívej se na castingoveagentury.cz/...
U ¨nás v paneláku bydlel Tomáš Sagher a Honza Budař oba dnes známí herci a jako do malých kluků bych to neřekla do žádného z nich. Určitě to zkuste.
To je dobré, tohle píšete u všech podobných otázek.
Jinak Tomáš Sagher je výborný herec Městského divadla Brno.
Když budeš sedět jak knedlík a vyptávat se , kdo by tě někam postrčil, jistě se nikam nedostaněš. Štěstí přeje připraveným. Hraješ v místním divadle nebo projevuješ se nějak v kulturním dění? Hledat pro tebe konkurz nikdo nebude. Máš spoustu vyhledávačů, určitě u vás vychází nějaký obecní občasník, hledej šmudlo, nečekej, že za tebou budou chodit s nabídkama. To možná až budeš hvězda. Ale to musí být v tobě a ne aby tě furt někdo někam postrkoval.
Tvoje mamka má asi pravdu, že dostat se na DAMU bude těžké, možná nemožné. Ale dej si do Googlu Pražská konzervatoř a všechno si přečti. Jde o nějakou 6letou střední školu. Musíš umět i něco zazpívat a nějakou scénku zahrát.
Jestli nechodíš do nějakého dramatáku, tak už začni. Když budeš opravdu dobrá, budeš mít talent, tak šance je. Ale musíš hrát aspon v tom dramatáku. Nebo, skoro v každém městě je ochotnické divadlo. Zajdi si tam a zeptej se, jestli bys mohla hrát taky. Hned uvidíš, jestli ti to půjde a jestli se na herečku hodíš. Berou i děcka. Než ukončíš devítku a budeš se rozhodovat kam na střední, tak už budeš vědět co to obnáší a jestli máš talent.
Ahoj Anetko, mamka má v tomto pravdu. Spousta dětských herců se na DAMU později nedostala pro nedostatek talentu (např. Žaneta Fuchsová, Milan Šimáček a spousta dalších), kteří jako dětské hvězdy zářily ve filmech. Herectví prostě není souzeno všem a musela bys mít opravdu "kliku" a veliký talent. Navíc je to povolání nejisté a je i o štěstí na lidi. Takže moc šance asi není.
Přesně, jak odpověděla Kapka. Kromě toho, že profese se často dědí z otce na potomka. Proč jsou asi populární jako herci třeba potomci pana Štěpánka, Hrušinského, Brodského, Kostky, Prachaře, Janžurové a dalších? Jednak tam je jistě předpokládána určitá míra talentu a současně i to jméno populárních rodičů má hodně velký zvuk. Proč třeba Lucie Bílá se snaží prosadit svého syna Filipa /co si budeme povídat, žádného krasavce/ do modelingu? Protože se tam bude mít určitě daleko lépe, než kdyby se živil třeba jako zámečník! A o tom to je!
Takže značně nejistá budoucnost. Na koho narazíte, kdo Vám co nabídne, zda Vám to sedne, co za to a mohla bych pokračovat i dál, až do intimních otázek. A to nechci. A přesto se v umění často vše otáčí právě okolo nich.
Není lepší, být dobrá učitelka, pochvalovaná sestřička na středisku, ochotná prodavačka, apod.? Uznej sama. Radím Ti podle svých dobrých 57 let starých zkušeností. Přeji ti rozumné rozhodnutí! Jaga.
doplněno 17.01.12 12:25:Navíc, Vašek Neckář kdysi zpíval písničku "Světská sláva - polní tráva". A měl pravdu. Kdysi třeba celá hlediště bouřlivě oslavovala Anetu Langerovou. Dneska už - nic moc. A o tom právě ta sláva je, je velice nestálá a vrtkavá.
Já si myslím, že by si měl člověk vytoužený obor nejprve vyzkoušet pokud má možnost. Vřele bych ti doporučil navštívit www.letnihereckas/...
Ahojky,
jestli se pořád chceš dostat na DAMU tak musíš mít na herectví talent. Na DAMU se nedívají na vzhled ani na to jaké máš zkušenosti, ikdyž se i to oceňuje, hledí tam na to, jak se umíš předvést a na tvou přirozenost Podle mě máš šanci, sice ti tvoje mamka říká, že se tam nedostaneš a to mi říkali i moji rodiče a přece jsem se tam dostala a chodila jsem se do dramatického kroužku asi pět let ale moje kamarádka se tam dostala ikdyž neměla žádné zkušenosti a je skvělá. Během studia se hraje v divadlech atd. tam si tě může někdo všimnout a zasadit do nějaké role ale aby si se stala slavnou tak se budeš muset opravdu snažit.
Přeju hodně štěstí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.