Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vytvářim výrobní postup podle výkresu a nevim si rady jak se vytváří jedna část. Poradíte?
Vím, že by se dala vyrobit třeba pilou, drátořezem, či tvarovou frézkou, (možná i obrážením) ale existuje ještě nějaký způsob?
Má to být malosériová výroba, takže něco jednoduchého.
Moc děkuju.
Ten tvar je dost ulítlé.
Drážku s úhlem 55 stupňů bych vyrobil frézováním. Jak ale uvnitř této V-drážky ještě vyrobit zápich tvaru E to opravdu netuším. Možná taky na frézce pomocí tenkého kotouče s tvarovými břity na obvodu. A jak tento tvar někdo dokáže vybrousit na drsnost 0,4 je pro mne záhada.
Obrážení se mi nezdá reálné. Teď ale v tabulkách vidím u zápichu tvaru E hodnotu šířka nože 1,6mm. Takže to bude vyrobené obrážením.
Pilou dokážeš vyřezat pouze hrubý tvar a ještě velmi nepřesně. Pilou nemůžeš dělat zápich.
Drátořez neznám - tato metoda mi nic neříká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.