Nejste přihlášen/a.
Ahoj, loni jsem dostudoval střední školu obor Mechanik elektronik, odmaturoval jsem s vyznamenáním (M-2, ČJ-1, ELEKTRO-1, PRAXE-1) a přihlásil se na VUT do Brna, obor Elektrotechnika a sdělovací technika. Končí mi první semestr a já vím, že to není "to pravé". Docela tápu ve vysokoškolské matice a fyzice a nemyslím si, že zkoušky zvládnu, ikdyž zápočet mi udělen byl (tak tak).
Kromě elektrotechniky mě baví ještě auta, tak jsem přemýšlel, že kdyby to s tou vysokou nevyšlo (což asi nevyjde), tak se zkusím přihlásit k nám ještě na učební obor, a to buď automechanik nebo autoelektrikář, mám prostě radši práci rukama co mě baví.
Moje otázka zní, jestli si myslíte, že jako autoelektrikář bych se měl (ještě s oborem mechanik elektronik) šanci uplatnit v budoucím zaměstnání, a jestli by byl lepší ten automechanik nebo autoelektrikář (k elektrice mám díky předchozímu studiu podstatně blíž).
Prostě mě jen zajímá Váš názor na moji situaci Na vysokou jsem se dostal bez přijímaček díky maturitě, ale postupně začínám zjišťovat, že kdybych přijímačky dělat musel, tak se ani nedostanu.
Na bakalare bys nechtel prestoupit? Maji to tam obecne lehci.
Kdyz si uvedomim, ze se me tady pred par tydny nekolik lidi snazilo presvedcit, ze stredoskolaci nemaji na VS problemy s matematikou, fyzikou a zaklady elektrotechniky ...
Jestli se ale rozhodujes mezi mechanikem a elektrikarem, tak ja osobne bych sel do elektriky. Mechaniku jsou vsude 3 hromady, o elektrikarich toho moc clovek moc neslysi. Mas k tomu vztah, v autech bude elektriky a elektroniky cim dal vice, automobilovy trh v CR se bude v pristich desetiletich jednoznacne dale rozvijet, proste nemyslim, ze o praci mit nouzi nebudes.
Na vašem místě bych se co nejvíce pokusil vydržet na škole a úspěšně ji dokončit - i kdyby to třeba znamenalo, že budete muset opakovat pár předmětů nebo jít dokonce znova k přijímačkám (případně pak přejít na dálkové). Píšete, že jste odmaturoval s vyznamenáním, tak předpokládám, že učit se vám není cizí a jste technický typ. Zkuste si, pokud studium nezvládáte (a to je úplně normální po přechodu ze SŠ na VŠ, co si budeme povídat ), zařídit doučovatele nebo se aspoň podívat do skript z jiných škol, třeba to pomůže. Jako absolvent vysoké byste měl daleko lepší startovací pozici při hledání místa, a pokud rád pracujete rukama, tak to můžete dělat vždycky, i s vysokoškolským diplomem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.