Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup na jinou VŠ

Od: katakopec odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.

Chci se zeptat, pokud tedy s tím má někdo zkušnosti!

Studuji 2. ročník VŠ v Hradci Králové, ale díky podmínkám, přístupu školy a osobních důvodů bych ráda přestoupila do Brna na Masarykovu univerzitu. Jedná se mi o to, jestli je i možnost přestupu jakoby v půlce 2. ročníku? Že bych dokončila zimní semestr a nastoupila bych do letního.

Přesoupila bych i do stejného oboru, což je Speciální pedagogika.

Pokud máte s tímto nějaké zkušenosti, budu moc vděčná za odpověď.

Kateřina

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Odpoví Vám na studijním oddělení příslušné školy. Já myslím, že budete muset začít novou VŠ od začátku, některé předměty Vám třeba uznají (většinou ale jen do "dvojky"), takže se Vám studium smrskne.

martinaa*
hodnocení

0x

Souhlasím s Cocinkou:) Pokud budou předměty podobné a s podobným ukončením, uznat se dají. Ovšem MU může mít jinou provázanost a návaznost předmětů, což by Vám mohlo udělat problém:)

Jinak, pokud chcete díky podmínkám a přístupu školy přestoupit právě na MU, nic moc lepšího nečekejte, obzvlášť po výměně proděkana. Kvůli němu, přístupu atd. jsem studium přerušila a nemám žádnou chuť se na školu vracet...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]