Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s učením, ale nemám doma soukromí

Od: bea* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, potřebuji radu. Mám problémy s učením, ale doma nemám soukromí ani potřebné ticho.
Jsem na základní škole v 9 třídě. Bohužel nemám svůj vlastní pokoj. Je nás doma moc a nemám soukromí na učení. A navíc mám sníženou imunitu, takže často chybím. Takže jsem v učivu pozadu..

Matematika - Je to asi jediný předmět, který je o pochopení a né o tom, že se to jen naučím. Ve škole nedokážu pochopit matematiku a doma na ni nemám potřebný klid. Na pravidelné doučování nemám peníze.
Ostatní předměty - Tam mi pochopení jako takové problémy nedělá, ale nemám doma klid na učení..
Známky potřebuji nutně vylepšit kvůli střední školy, ale nemám na to už moc času, téměř za chvíli se budou odesílat přihlášky.
Co mám dělat? Ve škole se snažím dávat pozor, ale nějak si to nedokážu zapamatovat a matematiku nedokážu pochopit.(za celý letošní školní rok jsem nepochopila ani jedno učivo z matematiky..)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danch*
hodnocení

2x

Matematika je děs, sám jsem z ní měl na ZŠ skoro samé čtyřky, ale nebránilo mi to v pozdějším věku vystudovat humanitní VŠ. Tím ale nechci snižovat váš problém, jen vězte, že v tom nejste sama :).

K vašemu dotazu : mluvila jste o tom, že se doma nemůžete učit s rodiči? Třeba to pochopí a nějak to zařídí. Další věc; nevím z jakého jste města, ale ve velkých městech by neměl být problém s tím, najít nějakého studenta VŠ, aby vás doučil a řádně vám vše vysvětlil. Matematika je opravdu hlavně o pochopení a návaznosti látky. To doučování zdarma je možné zařídit před Dobrovolnická centra, ale záleží na tom, kde bydlíte.

Napište z kterého města pocházíte a pokud je v okolí organizace která by vám mohla pomoci, dám vám na ni v případě vašeho zájmu odkaz a věc předjednám (v oboru pracuji).

bea*
hodnocení

Mám jen mamku, taťku nemám a ta to nějak moc neřeší a sama mi ani v ostatních věcech co se týče školy nepomůže, protože nic neví...*bzum* Jsem z Prahy, ale moc lidí tady neznám a mamka mi nedovolí jet za někým koho neznám... *nevi*
Pokud by jste byla tak hodná, tak by jste mi můžete poslat odkaz... Děkuji :)

danch*

Posílám kontakt, nebojte se ho využít, jedná se o organizaci Hestia, její dobrovolnický program Pět Pé.

Kontakt je Hestia, Program Pět P, Štefánikova 21, Praha 5

Tel : 728006514, 257328901.

mail : petp@hest.cz

zavolejte nebo napište, vysvětlete svůj problém a jistě se domluvíte.

Přeju hodně štěstí a úspěchů :).

martinaa*
hodnocení

1x

Kup si kvalitní špunty do uší, ty eliminují jakýkoli hluk. A vem si, že teřba na koleji se učí tři čtyři lidi v jednom pokoji - nebo se učí dva a další dva dělají bordel. |Taky to jde, když si dáš špunty:)

tlapka*
hodnocení

0x

Pokus se domlluvit s vašima, určitě ti nechtějí házet klacky pod nohy. Že by ti rodinka na domluvenou dobu každý den vyklidila jeden pokoj a nebudou hlasitě vyhrávat na telce nebo rádiu. Pokud to nepůjde, asi budeš muset třeba do knihovny nebo se učit u kamarádek. :( Nemáš třeba kamarádku dobrou v matice? Určitě by tě doučovala levně, ne-li zadarmo. Je smutné, že někdo chce studovat a kazí mu to taková "banalita", která je samozřejmostí u většiny lidí - včetně těch, kteří mají pro studium podmínky, a nestudují... Držím palce!

bea*
hodnocení

No bohužel jsem se přestěhovala na druhý konec republiky, takže tady moc kamarádů nemám... A s holkama ze třídy nevím o čem kecat a moc si s nimy nerozumím, takže je to na nic.. *nevi*
Ale děkuji za pomoc..*palec*

hodnocení

0x

A co navštěvovat studovnu třeba v universitrce, nebo v technické knihovně. Tam si můžeš i pújčit literaturu do studovn, a nechat si ji připravenu i na příští den. třeba.

doplněno 18.12.11 16:18:

Bez obou chyb:

A co navštěvovat studovnu třeba v universitce, nebo v technické knihovně. Tam si můžeš i pújčit literaturu do studovny, a nechat si ji připravenu i na příští den, třeba.

Omlouvám se, zlobí mi y na klávesnic. Musím ji vyčistit, ale stále se k tomu nomohu rozhoupat.

doplněno 18.12.11 17:29:

Jenom ještě, když už probíráme ty chyby, kdyby jste (viz výše) je hrubá chyba.

bea*
hodnocení

Prosím napíšeš to znova a bez tolika chyb?*nevi*

danch*

Není důležité spíš to, že se člověk snaží pomoci? Myslíte si, že rada napsaná s překlepem nebo hrubkou nemá význam? Vážně nechápu komentáře nezabývající se podstatou věci, ale špatným "i", "Y" a podobně. To jsou opravdu ty nejlepší rady, které pomohou milionům lidí na celém světě.

bea*
hodnocení

Kvůli toho, že jsem nevěděla co myslí, byla jsem z toho textu zmatená. Musíte se navážet jen kvůli toho, že jsem Vás slušně požádala..?

Ahoj Beo. Zkuste se na doučování domluvit přímo ve škole s učitelem, který Vás matematiku vyučuje. Po vyučování, třeba dvakrát v týdnu, abyste s ním dohnala, co jste zameškala a vysvětlil Vám, co nechápete. Většinou bývají učitelé vstřícní v této věci a Vy byste měla i klid na doučování látku pochopit a věnovat se učivu.

hodnocení

0x

Jak už bylo psáno - pokud není na učení klid doma, je možné chodit studovat třeba do knihovny, v té klid bývá. Myslím, že pokud si tam chcete jenom sednou a číst, tak ani nemusíte mít průkazku, jinak pro děti do 15 let je půkazka jen se souhlasem rodičů a zdarma, od 15 let na občanku a poplatek je tuším 60 Kč za rok, tedy nic finančně vražedného (v Praze, teď si honem nemůžu uvědomit, jestli jste psala, že jste z Prahy?). Škola taky nejspíš bude mít svoji knihovnu a i v té většinou učitelé klid udržují.

O doučování můžete požádat nějakou spolužačku. Jste nová a pořádně se neznáte? No, tak se aspoň díky tomu lépe seznámíte. Z vlastní zkušenosti té, která ostatním matiku na základce vysvětlovala vím, že se ono se to často dá zmáknout i třeba o polední pauze mezi odpoledním vyučováním nebo o svačinové přestávce (i s jídlem).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]