Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Derivace-problém s vytýkáním

Od: ana20 odpovědí: 2 změna:

Mám hloupý dotaz. Už nevím ani kolik je jedna plus jedna. Jde o vytknutí. Jestli to můžu udělat tak,jak je to v příkladu. Nebo to mám špatně? Děkuji moc.

Derivace-problém s vytýkáním

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

Už mi to možná nemyslí, ale kam se ztratila závorka (2x-1) z prvního čitatele?

Já bych čitatele upravoval takto: 2*(x-1)^3 - (2x-1)*3*(x-1)^2*1 = (x-1) * (2*(x-1)^2 - (2x-1)*3*(x-1))

hodnocení

1x
Nevím, jaká je f, takže první rovnost (f´ = ...) nemohu stoprocentně ověřit, ale připadá mi O.K. Dál je to ale určitě v pořádku.doplněno 18.12.11 08:42: Hm, tedy "skoro" v pořádku. Soustředil jsem se na vtjnutí správné mocnin (x-1), ale že tam zbylo pouhé 2 místo (2x.1). jsem přehlédl. Takže hm.doplněno 18.12.11 08:48:2*(x-1)^3 - (2x-1)*3*(x-1)^2*1 = (x-1) * (2*(x-1)^2 - (2x-1)*3*(x-1)) [viz níže] = (x-1)²(1-4x)f´ = (1-4x)/ (x-1)^4doufám, že už jsem se nesekl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]