Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přenastavila jsem si kalkulačku

Od: lensha95 odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, mám menší problém, při zkoušení funkcí na kalkulačce Casio fx-901, jsem si omylem nějak přenastavila kalkulačku, takže každé číslo které napíšu, se mi objeví jako číslo s určitým počtem desetiným míst (např 5 -> 5,000000). Nejde mi to zrušit, lépe řečeno nevím jak na to, povedlo se mi pouze upravit počet desetinných míst, ale když to dám na 0 míst, tak se mi každé desetinné číslo zaokrouhlí na celé. Díky za odpoveď Lenka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dobrovolniknavolnenoze*
hodnocení

0x

Každá kalkulařka by měla mít někde tlačítko reset, zkuste ho najít a použít

hodnocení

0x

Je tu mala sance ze to zrusi vyndani baterky na den ci dva...

Jeste o neco mensi sance ze ze zde pritomnych nekdo kalkulacku ma/zna...

A nejak tusim ze v navodu na to musi byt postup...

lensha95
hodnocení

Díky, už jsem na to došla, pomočkala jsem další spoustu tlačítek a nakonec se to nějak vrátilo. *houpy*Teď jen zjistit jak se na tom počitá kvadratická rovnice.*smich*

petapeta*

Stačilo stisknout tlačítko MODE a pak 9 a kalkulačka se přepno do normálního stavu. Stiskne-li se talačítko MODE, poté 7 a pak třeba 3, přepne se kalkulačka do režimu FIX a bude zobrazovat čísla na 3 desetinná místa. Jinak sama kalkulačka kvadratickou rovnici nevypočítá. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]