Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hopík - zachování energie

Od: mathy odpovědí: 8 změna:

Mám dotaz, dostali jsem za úkol zjisit, proč hopík přestane skákat (po urč. době) - nemohu to nikde najít :( poradíte?

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathy
hodnocení

A také bych potřeboval poradit:

přeměna energie zářivá na tepelnou

ladaadal*
hodnocení

0x

Co zemská přitažlivost a zákon zachování energie? To by musel být na elektriku nebo dřevěné uhlí, aby skákal a nepřestával.:D

sebod*
hodnocení

0x

počkej si na Hopíka, on tu večer bude, tak Ti to vysvětlí *smich*. Zatím napovím - páč kdyby skákal stále, tak by to perpetum mobile ;). Jaképak zákony ve fyzice právě probíráte?

doplněno 08.04.13 14:05:

...tak by to BYLO perpetum mobile...

mathy
hodnocení

Jsem v 6 tř. je to dob. úkol

hodnocení

0x

Vždy a všude jsou nějaké ztráty. U všeho. Jeden z nich je třeba, že hopík musí "rozrážet" vzduch kterým letí.

hodnocení

0x

Na google hledej heslo Disipace energie.

mathy
hodnocení

díky,

ještě otázka: když sedíme u ohně, proč cítíme teplo, jak je to možné?

Protože vzduch ohrátý ohněm se pohybuje. Když třeba foukne vítr proti tobě, tak nejen že ti foukne do obličeje kouř, ale i horký vzduch. A oheň také vyzařuje tepelné záření. (neplést s teplem) ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]