Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gymnázium - vysoká škola

Od: klklkl odpovědí: 7 změna:

Ahoj

Jsem v prvním ročníku čtyřletého gamnázia a poté bych chtěl jít studovat medicínu. Chci se zeptat jestli mi ovlivnují známky přijetí na VŠ, abych věděl jestli musim zabrat a mít opravdu dvojky, jedničky nebo bude stačit i když to udržim na tom zlatym průměru = 3 nebo když jenom prolezu s odrenyma usima a udelam přijímačky. Chci to vědět jelikož se blíží pololetí a mně vycházejí tři trojky(spíše 2-) tak abych s tim mohl něco ještě udělat :D

Předem děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

3x

Přijímací procedura se liší škola od školy. Takže doporučuju navštívit web škol, kam by ses hlásil, protože neuvádíš ani kraj. Ale mí spolužáci o známky docela bojují, ale je pravda že hlavně z bioly, chemie a fyziky. :)

klklkl
hodnocení

Ústecký kraj:)

martinaa*
hodnocení

2x

Nejsem si jista, zda na medicine prihlizeji k vysvedceni... ale medicina je tezka skola, na kterou se dostanou nejlepsi z nejlepsich... z ceho jsou ty tri trojky?

klklkl
hodnocení

Tak mam 2- fyzika(ta mi dělá docela ted problémy)

2- matematika(tu,ale stahnu na 2 ta neni těžká jenom jsem na začatku roku nebyl zvykly a dostaval jsem same spatne znamky)

2- čeština(to snad taky dám na dvojku)

klklkl
hodnocení

Ale z biologie i z chemie mam čisté jedničky

petapeta*
A co fyzika. Z té se také dělají přijímačky. Jinak zatím při přijímání na lékařské fakulty jsou rozhodující přijímací zkoušky. Ale kdo není schopen mít na gymnáziu slušný průměr, obvykle není schopen udělat přijímačky.
http://www.lf2.cuni.cz/Studium/pr/informace.htm
doplněno 15.12.11 20:02:
Pro zajímavost, zde je uveden počet přihlášených a počet přijatých v letošním roce na 2. lékařskou fakultu UK
http://www.lf2.cuni.cz/Aktuality/nove/n2098.htm
martinaa*

Na fyzice musis zamakat, biologie a chemie je fajn:) Zjisti si na skole, zda se prihlizi ke znamkam, pripadne zda je potreba urceny percentil (procento uspesnosti) u prijimacek. Treba na pravech musis mit percentil tusim 92%, jinak te nevezmou. Na pajdaku je to jedno, ale cim vyssi percentil, tim vetsi sance, ze te prijmou. Ovsem neni zadny nastaveny.

Najdi cislo studijniho oddeleni a hned zitra si zavolej:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]