Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojím se školy kvůli aj

Od: vendasek* odpovědí: 4 změna:

Ahoj , mám vcelku velký problém když jsem byla v páte třídě vystřídalo s emi tak 6 učitelek a jedna zůstala měli jsme ji dlouho a byla fajn jenomže hned co jsem přešla do druhého stupně nastoupila na nás paní učitelka z vyších ročníku,nic proti nemám ale její metodou učení se nic nenaučím , jsme rozdělení na dvě skupiny a ta druhá ma tu fajn paní učitelku.Ale to není vše paní učitelka je někdy fajn ale někdy NEEEE! Když přejdu bude mě nesnášet . A bojím se chodit do školy , jen na AJ pomyslím rozbolí mě břicho
! HELP

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Vendásku,břicho tě bolí od nervů,jelikož máš stále strach:(Sama dobře víš,že ta "hodná"učitelka tě naučit umí,sama to říkáš.Tak snad ti záleží na tvém prospěchu,a hlavně zdraví,a ne,na tom,co si ta "druhá"pomyslí,a proč by tě měla nesnášet?!Jednoduše přestup,a basta,nebo se chceš takhle trápit do kdy?

hodnocení

2x

Tak za prvné, nemá cenu se z takové "prkotiny" stresovat. Jen si tím zničíš zdraví. Představ si, že jsou na světě horší problémy, jako hladomor, nemoci, vraždy či rozvody. Je to jen škola, to si musíš uvědomit. Pokud ti nevyhovuje styl učení učitelky a ještě navíc máš možnost přestoupit, tak přestup. Divím se, že přestoupit můžeš. Já jsem na gymnáziu a víš kolik takových učitelů mi nesedí a nic s tím nemohu dělat. Říkáš, když přejdeš, že tě bude nesnášet. No, je to na tobě, musíš si vybrat. Buď se budeš trápit s učitelkou, která ti nesedí nebo přestoupíš. Nemyslím si, že by na tebe byla ta vaše stávající učitelka nějak zlá, a když jí to rozumně vysvětliš, proč chceš přestoupit, určitě to pochopí.

kdokoliv*
hodnocení

1x

Téměř každý měl tu možnost setkat se s určitým typem autority v tomto případě učitelem, který byl tomu či jinému něčím nesympatický a i jeho metodika odlišná. Také se ale často stává, že v těchto případech dochází postupem času k přehodnocení prvotních dojmů a nakonec je celá situace zcela opačná. Chci tím říci, že je potřeba zvyknout si na daný způsob metodického výkladu a bude vše O.K. potom zmizí i ten nepříjemný pocit s bolestmi břícha, potažmo i s radostí se něco naučit. Jsou lidé, kteří změny nemají rádi a proto vznikají tyto potíže a možná i unáhlený pohled na učitelku. Je jen málo případů, které by toto vyvraceli. Oblíbenost některých kantorů však zůstane často na celý žívot.

doplněno 13.12.11 08:37:

Učení cizích jazyků je obtížný předmět je třeba - chtít - ten jazyk znát i vlastní iniciativou, kdy se žák dostává do určité výhody.

hodnocení

1x

Ahoj. Zbytečně se stresuješ. Prostě Ti jedna z učitelek vyhovovala více, zvykla jsi si na ní a tu nynější s ní srovnáváš. Zkus se prostě smířit s tím, že změna učitele Tě ve škole potká ještě mockrát. Pokud máš pocit, že Tě paní učitelka naučí málo, zkus se s ní domluvit na doučování, nebo si najdi doučování mimo výuku a školu. Může se stát, že učitel prostě "nesedne", ale učivo se zkrátka naučit musíš a tak je třeba hledat cestu, jak učivo zvládnouta nenervovat se předem jen k vůli učitelce, kterou srovnáváš s jinou, podle Tebe s lepší. Člověk si holt učitele vybírat nemůže, ale výuku zvládnout musí. A nepodléhej strachu, vždycky se dá všechno opravit a dohnat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]