Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, jak řešit obtěžování ze strany učitele?
Tak jsem se tu nad tím hluboce zamyslela a možná to bude něco podobného, jako jsme měli ve škole my. Zpětně viděno ten chlap byl trdlo, co si neuvědomoval, že ke studentkám se nemůže chovat jako ke kolegyním. Pokud by tohle bylo něco podobného, a chová se tak k holkám obecně, možná bych volila poněkud netradiční způsob: napsala mu velice slušný a zdvořilý dopis, kde bych mu obecně napsala, že je trdlo, co se neumí chovat, a že ať drží ruce dál a že předpokládáš, že je to z jeho strany jen nedorozumění, ale že vám je to nepříjemné. A že se omlouváš, že to nepodepíšeš, ale že nestojíš o konfrontace. Možná mu to docvakne, nebo se alespoň lekne; a protože si těžko zvládne zasednout na polovinu svých studentů, mohlo by to projít v pohodě. Sice jsem podobné věci svého času řešila oko v oko, ale nevybavuji si, že by se mi to kdy vyplatilo, tak navrhuji raději takto
To mi přijde jako myšlenka hodná zvášení. Akorát si myslím, že pokud b dopus byl psaný rukou, že by bylo jedno, jestli je podepsaný nebo ne, a strojem či počítačem psaný dopis ... nevím. Prostě zvaž i tyto aspekty.
doplněno 09.12.11 10:32:Moc se omlouvám, vynechaná písmenka mohu svést na klávesnici (potřebuje vyčistit), překlepy už ne, v každém případě jsem to měl po sobě pořádně přečíst.
myšlenka hodná zvážení, pokud by dopis byl psaný
Pokud máte výchovmou poradkyni, obraťte se na ní. Pokud ne, tak řešte s třídním, či rovnou s ředitelem. To není žádná sranda a pokud ještě nejste plnoletí, měli byste v první řadě uvědomit rodiče.
Myslím, že tak by to nešlo, protože - vlastně ani nevím, pod jakým pojmem to mám brát, ale není to nic hrozného, pokud se to bere v tom smyslu. Jen se mě dotýká, sleduje na obědě, jednou i jen tak jakoby ze srandy zavřel do třídy, abych zvedla nějaké židličky... Nevím jak si to představuje, copak toto je normální? Není mi to příjemné, navíc by nikdo nevěřil. Vždyť jsem jen pitomá puberťačka, nehodná jakéhokoliv názoru k zvážení a nebo pozornosti.
Tohle neříkej! Pokud učitel dělá to, co Ti není příjemné a víš, že se tak nechová běžně ke každému, určitě si o tom promluv alespoń s mamkou. Ta to s tebou rozebere a určitě Ti poví, jak se na to dívá ona a jak se máš v tom případě chovat Ty. Ale určitě se jí svěř!
Víte, on se tak chová ke každé žákYNI. Myslím, že je to tak trochu chlípník. Nechci nic říkat mamce, protože ona má svých problémů dost. Říká, že takoví kluci/muži prostě jsou. O to je horší to, že má manželku a dvě děti, čtyřleté holčičky... Kdybych něco řekla, zničila bych jim jejich štěstí, to, co tak dlouho budovali. Ách, jsem hloupá, že jsem neudržela náhlou slabost někomu něco říct. Poslední rok. To musím zvládnout. To, co tě nezabije, tě posilní. Moc děkuji za pomoc a vlídné slova, slibuji Vám, že pokud to od dotýkaní sjede ještě více dolů, ozvu se. Tedy myslím. Budoucnost je vždy nejistá.
Líbí se mi, jak jsi ohleduplná k mamce, ale nenech si ubižovat. Buď na sebe opatrná, v případě potřeby se určitě ozvi a nenechávej si to pro sebe!
doplněno 09.12.11 08:22:Nezapomeň, že všechno má své meze...
Tohle je kontakt na linku důvěry.Použij to dokud není pozdě.
K O N T A K TPředsednictvo:
Odborná rada:
Webmaster:
Technická podpora programu LDW:
Bc. Roman Solich, tel.: 603 849 451, e-mail:
delete@seznam.czSvoje stesti si panacek kazi sam, takoveho parchanta bych udala s chuti. Na zakladce jsme meli podobneho profesora, ktery hodne koukal do vystrihu seshora, jako ze kontroluje zapisky, a obcas polozil ruku na rameno. To nam nevadilo, meli jsme z toho legraci a dodneska na nej radi vzpominame, protoze nic vic si nedovolil. Ale to zamknuti ve tride je divne...
Kdyz uz jsi tak, promin, hloupa, ze to nechces nikomu rict, mysli aspon na ty dalsi zakyne, ke kterym se jednou muze zachovat mnohem hur, nez k tobe. Kdyz uvidi, ze mu to prochazi, mozna bude svoje choutky a osahavani stupnovat.
No spíš si myslím že bys to měla nahlásit někomu páč on v tom "uchyláctví" bude pokračovat a jak si řekla pro toho učitele to platí to samí "co tě nezabije to tě posílí" takže bych volil to někomu říct nebo jestli máte ve škole nějakou schránku důvěry nebo něco podobnýho tak tam napsat případně anonim...JÁ BÝT NA TVÉM MÍSTĚ ŘEKNU TO!
To co je mi proti srsti, tak bych se ohradil. Kdyby u nás jedna učitelka, na mě častěji sahala a mně to bylo protivný, tak bych jí to slušně řekl, at to nedělá, že to nesnáším. A domluvil bych se s kámošem, že budeme odcházet ze třídy spolu a určitě bych se nenechal tam zavřít s ní sám. Je to tak trochu od něho něco jako harašení. A proč bys mu měla zničit rodinu? Ty to neděláš, ale on. V případě, že na to upozorní veřejně někdo jiný, tak ostudu a problém, bude mít on, zavinil si to sám. Nebo se domluvte všechny holky a řekněte mu to dohromady, že si to nepřejete, jak se k vám chová, jinak to budete řešit u ředitele. Když budete mlčet a necháte si to líbit, bude si myslet, že vám to dělá dobře a může se to i stupnovat, třeba né už u vás, ale v dalším roce u jiných holek. A může se třeba časem stát něco horšího. Ted je to třeba nevinný, ale může to i přerůst u něho v něco horšího.
Pokud na Tebe bude učitel nevhodně sahat, klidně ho plácni přes ruku a řekni, že jestli toho nenechá, řekneš to rodičům a řediteli školy. Co je Ti po jejich rodinném štěstí? To není Tvůj problém.
Jenže ono to bývá dost ošemetné. 1/ Učitel by se Ti mohl začít mstít.
2/ Dospívající žáby si pod pojmem "obtěžování" mohou představovat ledacos. Nás třeba učitel přidržel při výmyku na hrazdě, abychom nepadaly jako hrušky a nikdo to nebral jako obtěžování. Měla bys to dobře uvážit. Jaké jsou to dotyky, kde. Nemůžeš si to nechat líbit, ale současně abys učitele nepoškodila, pokud to byl jen nějaký letmý dotyk při tělocviku a Ty sis ho vyložila jinak. Jistě s kamarádkami mluvíš o škole, proto by mě docela zajímalo, zda toto chování učitele pozoruješ jen Ty sama, nebo se tak chová i k některým jiným děvčatům.
Je to hrozně choulostivé téma a budeš muset být krajně opatrná. Rozhodně si ale nenech žádné důvěrnosti líbit, mohlo by se to stupňovat. Jaga.
Vidím, že Tvoje mamka se chová neuvěřitelně laxně - "chlapi už jsou takoví". Pokud v ní nemáš oporu /jako že ne/, co se svěřit ve škole nějaké učitelce, kterou máš ráda? Jistě tam nějaká taková je.
Osobně bych doporučoval pořídit si nejdřív nějaké důkazy. Dnes jsou už celkem levné všelijaké kamerky v propisce atd. Aspoň natočit kousek nestandartního chování. Nebo si to půjčte od nějakého spolužáka. Mezi klukama je toho taky dost. Popřípadě mu mezi čtyřma očima říct že si nepřejete aby vám to dělal a že si ho natočíte. To hosice odradí, ale asi si na vás zase zasedne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.