Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jméno Eliška čínsky

Od: 17121999 odpovědí: 11 změna:

Jak se napíše a vysloví jméno Eliška čínsky?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tady to máte: chinese-names.net/...

Tkže takhle? (Neodolal jsem a museů jsem sem ten obrázek přidat.)

doplněno 09.12.11 10:50:

Já to tušil, že přímé vloženi nebude to przvé ořechové. ((I když, když dám "odpovědět na otázku", ukáže se to pěkně.

Jméno Eliška čínsky

hodnocení

1x

kdo vám řekl, že to jde vyslovit čínsky. Víte jak se řekne čínsky JAroslav . . . prostě JAroslav.Proč by se to mělo vyslovovat jinak. Georg Bush se taky nevyslovuje Jura Křoví. Podle mě řešíte nesmysl. Přečtěte si, jak se u nás jmenují prodejci z vietnamu . . . př. Huen van chuang. . . jak to asi bude česky. . . bude to stejně! *cteni*

dzordz*
hodnocení

1x

Otázka, jak se vysloví, je nesmyslná už z toho důvodu, že v téhle podobě slovo nenese žádnou informaci o intonaci. Číňan, který to zvládne přečíst v latince, ho nejspíš vysloví, jak se mu zlíbí.

Přepis se dělá foneticky a pouze přibližný, přičemž se hledí na to, aby slabiky jednak zněly podobně (v čínštině nevím, v japonštině by to mohlo být e-ri-shi-ka) a taky aby použité znaky měly rozumný význam, nejlépe pozitivní.

naihonn*

Podle toho, co jsem četl, tak ty použité znaky nemusí mít vůbec žádný rozumný význam. Ale fakt, zlatá japonština. *smich*

olaf71*
hodnocení

0x

zeptej se v obchodě prodavače. bude se Ti to hodit, za pár let budeme mluvit čínsky všichni

martinaa*

Olafe, nemluvi nahodou v obchodech spise vietnamstinou?:)

olaf71*

v čínském čínštinou ;)

martinaa*
14.12.11 15:36

shlaighter*
hodnocení

0x

No, teoreticky takto:

Píše: Eliska

Čte: translate.google./...

Doufám, že to tak je. Dělal jsem to podle tohohle: translate.google./...

zajixxx*
hodnocení

0x

Jména se nepřekladájí do cizích jazyků...čínsky to bude slátanina českého a čínského přízvuku, zaléží jak kdo to vysloví..něco jiného kdyby to byl název nějaké věci nebo něčeho obecného...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]