Protože stavíme kořenové čističky odpadních vod,je tu využití kořenů rostlin nasnadě.Další,podobné využití je v konstrukci koupacího jezírka kde na mělčině místo chemie pracují kořeny vodní zeleně.
DOST ŠIROKÁ OTÁZKA. pOKUD TEDY POMINU TO ZÁKLADNÍ VYUŽITÍ, TOTIŽ TO, JAK KOŘENY VYUŽÍVAJÍ SAMY ROSTLINY, TAK SKUTEČNĚ NĚKTERÉ KOŘENY SE DAJÍ JÍST, U NĚKTERÝCH LÉČIVEK SE VYUŽÍVÁ PRÁVĚ KOŘEN,(RADIX), TAKÉ MOHOU ZPEVŇOVAT SVAHY, MYSLÍM, ŽE KOŘENOVÝ SYSTÉM NĚKTERÝCH ROSTLIN SE VUŽÍVÁ V BIOLOGICKÝCH ČISTÍRNÁCH ODPADNÍCH VOD, (Omlouvám se, že řvu, nevšiml jsem si, že mám capslock, ale už to nebudu pepisovat)
Při přečtení názvu otázky jsem okamžitě věděl odpověď. Ale potom jsem si uvědomil, že se nejedná o staré kořeny a jejich mladé přívěsky. Tak doplním např. čištění vody, nebo zpevňování hrází, břehů a svahů. doplněno 08.12.11 17:13: Kolega zapomněl na žeň-šeň... Přece jen ten petržel asi po(u)žívá častěji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.