Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbor souvětí - kontrola správnosti

Od: kani1234* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, potřebovala bych zkontrolovat následující rozbor souvětí:

" Po úvodní symfonii byla dlouhá pauza, při níž všichni hudebníci zůstali na svém místě, stále jen seděli a trpělivě čekali, kdy se vyhrne opona a kdy se přihrnou první tanečníci, kteří zde předvedou své taneční umění, jež určitě všichni v publiku velice ocení a jímž se určitě budou inspirovat ti diváci, kteří se zajímají o tanec."

1. H

2. V přívlastková + 3. V přívl. + 4. V přívl.

5. V. předmětná + 6. V předm.

7. V přívl.

8. V přívl. + 9. V přívl.

10. V přívl.

Takto nějak si představuji rozbor, ale raději bych, aby mi jej ještě někdo zkontroloval. Tuto strukturu jsem volila schválně pro lepší představitost, šipky si, prosím, domyslete.

Děkuji předem za jakoukoliv radu!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
08.12.11 13:03
hodnocení

0x

Asi jo.

pu®
hodnocení

0x

Podle mě bezchybné, jen bych asi přidala do větného schématu spojky pro lepší přehlednost - ale to záleží, jak vás to učí ve škole. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]