Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trest za natočení rvačky ve škole a sdílení?

Od: tretirocnik odpovědí: 14 změna:

Ahoj, chtěl bych se zeptat. Nedávno se u nás na střední škole ve tříde popral kluk s holkou. Začalo to jako nevinné pošťuchování, tak jsem to natáčel. Nakonec to vypadalo, že se perou vážně, ale nikomu se nic nestalo... Zbytek lidí ze třídy, kteří nevěděli, co se stalo, mě požádal, abych video dal na internet a poslal jim odkaz... To se stalo, ale video viděla ředitelka školy. Hrozí mi prý kázeňský postih. Tuší někdo jaký?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

a) video jste natáčel bez souhlasu účastníků - možné porušení zákona o ochraně osobních údajů

b) video jste umístil na internet bez souhlasu účastníků - totéž

c) neznám školní řád vaší školy, je možné, že jsou tam klauzule ohledně používání mobilu

Co se týká postihu, může to být cokoliv od napomenutí, poznámky, třídní či ředitelské důtky až po sníženou známku z chování. Opravdu záleží na tom, co jste porušil ohledně školního řádu, případně zda si na video umístěné na internetu nestěžoval někdo z rodičů účastníků, které jste natočil a nepodal např. stížnost na Úřad na ochranu osobních údajů.

My zde na poradně se můžeme maximálně dohadovat. Realitu zjistíte až od ředitelky školy, nebo zprostředkovaně od rodičů.

doplněno 05.11.12 18:23:

Vím, že body A a B vypadají "přitažené za vlasy", ale v našem Kocourkově a s tím, jak je zákon o ochr. os. údajů napsán, je možné opravdu ledacos.

tretirocnik
hodnocení

před uložením na internet jsem se obou účastníků zeptal, zda s tím souhlasí a proti nebyli, už jenom z důvodu, že sebou jen párkrát hodili o zem a konec.. žádná facka, žádné urážení, nic... žádné údaje u videa nebyly uvedeny, ani název školy, dokonce ani město... video shlédlo cca 30 lidí (tolik je nás cca ve třídě) a pak jsem video odstranil, bylo pouze pro shlédnutí studentů, kteří nevěděli, co se dělo ve třídě...
takže třeba vyloučení mi nehrozí? Koukal jsme se a školní řád jsem neporušil.. točené to bylo o přestávce..

martinaa*
hodnocení

2x

Porušuješ ochranu osobních údajů, to za prvé. Klidně můžeš dostat třeba ředitelskou důtku, protože ti nikdo nedal právo někoho, ještě pri rvačce, natáčet, a pak to vyvěsit někam na net.

doplněno 05.11.12 18:11:

A az druhé to může mít neblahý psychický vliv na toho, kdo rvačku prohrál. Posměch apod.

doplněno 05.11.12 18:24:

Pokud vím, tak bez mého souhlasu mne nikdo nesmí natáčet a umisťovat videa se mnou někam na net... zřejmě to má odůvodnění.

uvedl tam jejich osobni udaje nebo jen zveřejnění obličejů se bere jako osobni udaj?

majsterjoe*

Pochopitelne natacet muzu kohokoliv. Na net pouze se svolenim dotycneho, coz on dostal.

knirek*
hodnocení

2x

Podle mě ti hrozí, že ti dá někdo na čuňu. Zasloužil bys sis to!

pt®
hodnocení

2x

V prvé řadě můžeš říct, že jsi k tomu byl nabádán od spolužáků. Nevím důvod, proč jsi to na internet zveřejnil, ani proč tě do toho nutili spolužáci. Snad jste nechtěl jednomu z těch rváčů škodit nebo se vysmívat? V každém případě bych já, jako ředitelka potrestala kluka, který se pere na střední škole s holkou, to je vrchol nevychovance. - pt

tretirocnik
hodnocení

No ono to tak i je, že mě přemlouvali, ať to dám na internet, že to chtějí vidět, protože už bylo po škole a neměl jsem čas jim video pouštět z telefonu.
Ona si to začala ta holka, ale to myslím není podstatné.
Vysmívat jsem se nikomu nechtěl, není ani čemu, video už neexistuje.

podle mě je to blbost.. měli by to řešit domluvou. ale tak zase to ber jako dukazni material.. aspon se mužou podivat co se tam dělo.. a potrestani by měli byt ti, co se tam mlátili.. na net jsi to dal pouze pro spolužaky, ne veřejně.. pak jsi to hned smazal.. jako mě to přijde jako prkotina.. kamoš dostal podmínečné za to že jezdil na koloběžce po střeše školy.. no uznej sam.. vyloučit tě rozhodně nevyloučí.. pokud jsi na statní tak tim tuplem.. maji nedostatek studentu a ještě aby si je vyhazovali..

tretirocnik
hodnocení

přesně tak, myslím si, že by měli být ještě rádi, že ví, co se jim děje ve škole...
jinak ano, jsem na státní... díky za názor :) (mimochodem, tvůj spolužák na koloběžce mě pobavil)

no jo.. je to blázen :D...tim jsem chtěl jenom řict že studenti dokažou vymyslet brutalnější kousky .. ;)

martinaa*

Po střeše školy?*haha* Tak to bych chtěla vidět... to je dobrej blázen:)

A ono podmínečné vyloučení není za jeho kousek, ale proto, aby byli učitelé z obliga, že to neřeší:)

iz*
hodnocení

0x

Bude záležet na "ohodnocení" Vašeho činu klasifikační poradou. Podle mého odhadu můžete očekávat cokoliv od důtky třídního učitele po (podmíněné) vyloučení ze školy.

doplněno 05.11.12 19:04:

Bude-li to řešit policie, může se přidat dsalší dostih.

doplněno 05.11.12 20:51:

Nemyslím, že by se na PČR obracelo vedení školy,a le mohl by to udělat např. některý z přímých účastníků nebo někdo z rodičů účastníků.

tretirocnik
hodnocení

policie to určitě řešit nebude. Video bylo na internetu 10 minut a nikdo jiný, kromě lidí ze třidy ho neviděl.
navíc při rozhovoru s ředitelkou mi bylo řečeno, že se to bude řešit jako interní záležitost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]