Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych zase pomoct s podnikatelským záměrem do školy. Vybrala jsem si trafiku. Nevím si rady s těma tabulkama jak jsou náklady a výnosy. Nevíte, kolik tak zhruba dělají ty náklady a na co všechno jsou - za 1 týden nebo měsíc? Nebo ty výnosy, kolik se za 1 den utrží prodejem novin, časopisů a tabákových výrobků? Nevím, jak to mám zapsat do tabulky. Moc prosím, poraďte nebo ještě líp, jestli někdo vlastníte trafiku, prosím pošlete mi ty tabulky (čísla můžete klidně trochu pozměnit), abych alespoň měla trochu představu jak to vypadá. Děkuji
Nemám trafiku, ale trochu ti pomohu s přehledem nákladů a výnosů - řekněme, že to bude za měsíc:
Náklady: pronájem nebytových prostor, energie (elektřina, topení, vodné,stočné), spotřební materiál ( obaly, úklid.prostředky, kancelářské potřeby, reklamní materiál apod., drobné vybavení prodejny, opravy), nákup zboží ( za dodávku tisku a tabákových výrobků, event. upomínkových předmětů apod.), odvod pojištění sociálního a zdravotního, pojištění majetku apod.
Výnosy:denní tržby do pokladny za celý měsíc, fakturace za prodej zboží
Částky si uprav tak, aby tržby a faktruace byly cca o 20% až 30% vyšší než nákup zboží. Z tohoto rozdílu by se měly uhradit ostatní náklady na provoz trafiky + případný zisk. Zkus si to spočítat, neměl by to být problém. Možná jsem na něco zapomněla, tak to třeba někdo z rádců doplní.
Ještě doplním, že tržby by měly být v takové výši, aby se z nich nutné náklady + zisk daly uhradit.
Díky za pomoc, zkusím to s tvou pomocí udělat, ale pořád si nejsem jistá, jestli to zvládnu. V takových věcech se totiž skoro vůbec nevyznám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.