Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Chodim do 8.třídy,propad jsem 6.třídy,a 7.třídy měl jsem vysvedčení nedostatečnou
a teď skončim do 8.třídy a nepůjdu do 9.třídu.
A musim nutně něco dělat ,abych jsem prodloužil o 1 rok ve škole,tak aby jsem měl základní vzdělávání
Nevíte jak mohu udělat ,aby jsem prodloužil o 1 rok ve škole,jinak nebudu mít základní vzděláváni
1.pololetí mam češtinu 3, matematiku 3, zeměpis 4, přírodopis 4, dějepis 3, občanská výchova 3,a fyziku mam nedostatečnou
Nevíte jestli ředitel prodlouží o 1 rok ,aby jsem postupoval do 9.třídu
A právě nevim jestli mě příjimají na střední školu
můj koníček:sport a počítač
Děkuju
Jestliže žák dokončil povinnou devítiletou školní docházku před dokončením 9. ročníku (tedy v 8. ročníku nebo s nedostatečným prospěchem na konci 9. ročníku), jeho zákonný zástupce může požádat ředitele základní školy o prodloužení docházky ještě o jeden rok. Ředitel žádost posoudí a může (ale také nemusí) jí vyhovět. Rozhoduje nejen to, zda je v příslušné třídě nějaké volné místo, ale například také fakt, zda je žák schopen během onoho roku všechno potřebné dohnat a základní vzdělání úspěšně získat.
Samozřejmě existují i střední školy (většinou učební obory), které přijímají i absolventy ZŠ s neukončeným základním vzděláním. Informaci o nich žákovi podá výchovný poradce ZŠ.
Když dokončim školní vzděláváni ,tak můžu na střední škole to co mi baví?
doplněno 07.12.11 21:07:právě jsem jí včera mluvil učitelku na fyziku ,jestli mi pomůže.Pomohla mi dala mi procvičováni na fyziku ,aby jsem procvičil a uměl jak se to dělá?
Zkusit to muzes, ovsem na stredni skoly jsou prijimacky zejmena cestina-matika-obecny zaklad, samozrejme se to lisi podle typu skoly. Nektere skoly maji dost omezenou kapacitu. Nejsem si jista, jestli s touto cestinou mas na SS, spis to taky vidim na uciliste.
matematika mi jde jenom čísla zlomky,odmocniny atd ,ale ne geometrie zatim mam tak nekdy 3 ,částěji 4 no a čeština tak mi nejde diktát,pravopis, ale znam všechny pravidly s češtiny to co jsme učili
doplněno 07.12.11 21:13:před loňského roku jsem letěl cizí zemi,tak jsem musel žádat o 3 měsíce uvolnění
doplněno 07.12.11 21:18:A geometrie mi nějak jde blbě ,protože je napsáno douhá věta a jsem nějak na to nerozuměl nebo nějak zapoměl
doplněno 07.12.11 21:20:je omluvte mě prosím omylem jsem psal douhá místo dlouhá
Kdyz ti nejde cestina jako takova, tak na prijimackach tezko uspejes. Pravidla sice znas, ale pises spatne... my treba na prijimackach diktat meli.
U prijimacek nebude nikoho zajimat, zda jsi nebo nejsi cizinec. Jednou se hlasis na ceskou skolu, tak se predpoklada znalost cestiny...
Hm to bude něco těžkýho přijímat na střední školu,a jak by se dalo naučit ,aby jsem nepsal chyby,tak jako tady i ve škole?
doplněno 07.12.11 21:26:Hm tak děkuju vaší pomoci
doplněno 07.12.11 21:27:Hm tak děkuju za vaší pomoci
S nedokoncenym zakladnim vzdelanim te samozrejme a zadnou stredni nevezmou.
Mimochodem, ted je pololeti, takze petka v pololeti nic neznamena, za tu se nevyhazuje, takze nevim, proc bys mel ted skoncit.
Devitileta dochazka je povinna, zkusila bych s reditelem promluvit, ze mi to nevyslo a ze odted budu makat, aby mi povolil druhe opakovani rocniku. Samozrejme pokud nevis, zda ti to povoli, je potreba se zeptat - kdyz budes cekat, tim hure pro tebe.Kdyz budes makat a treba budes chodit na doucovani, fyzika se na tu ctyrku da vzdycky vytahnout
Na tvoji skole neni mozny reparat cili opravna zkouska z fyziky o letnich prazdninach?
děkuju fyziku mi dělá potíže jo a co mam mu říct ředitelovi?Nevim jak ho říct
doplněno 06.12.11 21:59:ano mam ve škole splněné 9 let školní docházky
Jeste mi zkus vysvetlit, proc by te ted meli vyhodit. Je pololeti a petka v pololeti neznamena vyhazov...
Mas odchozenych devet let, ale nemas ukoncenou zakladni skolni dochazku, coz je 9.trid.
To ti rekne pouze reditel, tohle je na domluve. Zkusila bych za nim bud zajit, nebo poslat dopis, ve kterem zazadas, aby te na skole nechal z tech a tech duvodu (za pul roku koncis, skolu mas rad a rad bys ji i dokoncil). Pokud za nim pujdes, musis se tvarit, ze vseho strasne moc litujes a udelas vsechno, abys skol v pohode dokoncil, ze mas sjednane doucovani (aktivitu reditele vzdycky oceni). To doucovani si ale fakt sjednej, je skoda, abys kvuli jedne petce vyletel.
Pokud chces poslat dopis, napises tam ty duvody, proc bys chtel na skole zustat. Ovsem - promin, cestina neni tvou silnou strankou - nechej si ho zkontrolovat od nejakeho cestinare.
Nicmene kazdy reditel oceni radeji osobni navstevu, protoze vidi, ze ma zak zajem a chce neco delat. To je male, ale celkem vyznamne plus.
Před loňské roku jsem měl nedostatečnou na vysvědčení.Propad jsem 6.třídy.Učitelka mi řekla ,že končim dříve,protože mam 9 let školní docházku
doplněno 06.12.11 22:18:a jsem cizí člověk moje gramatika čeština není tak uspěšná
Jak rikma, tohle vyresis jedine s reditelem, a sla bych za nic co nejdriv Pokud jsi cizinec, tak tim vice preferuji osobni kontakt, nez nejaky neosobni dopis.
Měj soudnost, se svými výsledky opravdu nemůžeš vystudovat střední školu. Dovedeš si představit ty nároky? Je to podobné, jako kdybych já se svou váhou a věkem šla na konkurs pro manekýnky. Je to opravdu blbost.
Na řadě míst jsou učiliště pro žáky, kterým to ve škole moc nešlo. Znám třeba na Chrudimsku ve Chroustovicích, na Pardubicku v Dolní Rovni. Žáci se tam vyučí jednodušším, ale také potřebným řemeslům - kominík, zahradník, opravář strojů apod. To vůbec neznamená, že by proto byli absolventi horší, naopak, jsou to řemesla, která nám občas velice scházejí.
A také budeš šťastnější. Nebudeš muset bojovat s jazyky, složitou chemií, fyzikou /když tak jen základy/, nebudeš ten nejhorší ze třídy a budeš se věnovat především praktickým činnostem. Vyber si dobře! Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.