Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
potřebovala bych poradit s výpočtem těchto 4 příkladů, které jsou v obrázku. Porísm potřebuju rychle. Díky
* 2+9
11 jako 2+9
Jinak, doporučuji to zadání přepsat pomocí závorek a lomítka, takhle se to opravdu rozjíždé
doplněno 06.12.11 23:53:Takže ten čtvrtý příklad, přepsáno pomocí lomítek, a rozepsáno podrobněji, b měl být takto:
Jsou dány dva výrazy, první z nich je a/b, druhý je b/a. Vypočtěte součin těchto dvou výrazů, následně jejich podíl, a tyto dva výzledky sečtěte;
rozumím tomu dobře:? (Trochu mne mate to, že třetí příklad mi přijde úplně stejný, jen s jinými písmeny.)
Nicméně pokud je to tak, jak píšu. tak součin těch výrazů je (a/b)*(b/a) = (ab)/(ab) = 1, podíl je (a/b)b/a) = (a/b)*(a/b) = (a²)/(b²)
(ty závorky v posledním výraze jsou už spíš nadbytečné a dal jsem je tam jen pro jistotu)
a celkový výsledek je (a²+b²)/(b²)
Třetí příklad je stejný, jen místo a bude c a místo b bude d.
(Anebo jsem tomu špatně porozuměl a je to úplně jinak.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.