Dobrý den. Potřeboval bych Vaši radu Navštěvuji střední průmyslovou školu. V předmětu, který se nazývá technologie jsme dostali otázky na maturitu, které máme vypracovat. A já dostal technologické postupy, požadavky na technologické postupy a druhytechnologických postupů. Jelikož o tom vůbec nic nevím a učitel řekl, že to sice budeme brát až v půlce ledna, ale že to mám tak i tak vypracovat na známku, tak Vás prosím jestli byste mi neporadili nějakou stránku, kde bych něco o tom vyčetl. Prostě k čemu to slouží a...no odpovědi na ty otázky co jsem tu napsal. Mockrát Vám děkuji
Technologie je odvětví techniky, které se zabývá tvorbou, zaváděním a zdokonalování výrobních postupů. Těžko vám může někdo radit, když ani nenapíšete, jaký obor studujete. Například absolvent strojní průmyslovky by měl umět pracovat jako technolog, tj. pracovník oddělení technologie, který např. určí na kterých strojích, jakým nářadím, za kolik peněz se bude vyrábět. A to se musíte učit již od prvního ročníku.
gdsfg
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]
jabraka*
Máš sice pravdu,ale otázku jsi tím nevyřešil a tazateli nepomohl. Na dotaz,takto položený,těžko někdo odpoví.Také jsem technolog,ale především by měl být určen obor výroby,kde chceme aplikovat technologické postupy.Nějaká jednoznačná definice asi není. V podstatě je to soubor znalostí a postupů práce při provádění různých pracovních činností. Příklady existujících technologií zpracování železné rudy zpracování ropy zpracování kaučuku výroba oceli a jiných slitin železa výroba a zpracování neželezných kovů výroba a zpracování plastů výroba a zpracování skla těžba a zpracování dřeva zpracování, balení a skladování potravin Pro tyto pracovní činnosti se musí zajistit materiál,pracovní postupy,lidské zdroje,a řízení výroby. JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.