Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Uměl by někdo sestavit tento program v javě.
Napište program pro řešení lineární rovnice a * x + b = 0 , uvažujte i případ, kdy a = 0, b = 0. Případy, kdy alespoň jeden z koeficientů je nulový řešte samostatně. Celočíselné hodnoty a i b zadejte po příslušném výpisu z klávesnice (viz výstup).
Zadej cislo a: 0
Zadej cislo b: 0
-Vysledky-
Rovnice: 0 * x + 0 = 0
ma nekonecne reseni
Zadej cislo a: 0
Zadej cislo b: 1
-Vysledky-
Rovnice: 0 * x + 1 = 0
nema reseni v R
Zadej cislo a: 1
Zadej cislo b: 0
-Vysledky-
Rovnice: 1 * x + 0 = 0
ma reseni x = 0.0
Zadej cislo a: 3
Zadej cislo b: 2
-Vysledky-
Rovnice: 3 * x + 2 = 0
ma reseni x = -0.6666666666666666
Zadej cislo a: -3
Zadej cislo b: -2
-Vysledky-
Rovnice: -3 * x + -2 = 0
ma reseni x = -0.6666666666666666
Podařilo se mi to sestavit tak, že po při výstupu to po mně chtělo zadat a a zadat b, když jsem zadal a a zadal b vypsalo se mi tam slovo vysledky a správný výsledek. Co se mi nepovedlo je to, že když jsem měl např. a=0 a b=1 nenapsalo mi to 1*x+0=0.
Jestli tomu správně rozumím, tak vám program vlastně funguje tak, jak má, pouze v některých speciálních případech (a=0 nebo b=0) sice funguje správně, ale nevypíše část odpovědi?
Tisk řádků -Vysledky- a Rovnice: a * x + b = 0 (s odpovídajícími čísly) by se měl provést pokaždé, takže až sem by všechno bylo společné, teprv pak by se provedlo větvení programu podle zadaných hodnot, spočítání výsledku a vypsání posledního řádku odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.