Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyšši gymnazium x stredni skola

Od: zuri* odpovědí: 9 změna:

Aktuálně jsem v posledním ročníku nižšího gymnázia(všeobecného) a mám dilema. Vím, že chci studovat v oboru IT, mam spíše jít na soš nebo mám přeci jenom radši zůstat na gymnáziu?nebudou mi pak až budu chítit jít na vysokou školu ty odborné znalosti z daného oboru chybět(což dle mého nazoru v tomhle oboru je dost reálné,přeci jenom 4 roky jsou dost)?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

2x

Myslím, že gymnázium je pro budoucí VŠ studium lepší volba. Já když jsem (teda pravda, ještě za totáče) studovala technickou VŠ, byla jsem moc a moc ráda za gympláckou matiku, kterou do nás nahustili - absolventi průmyslovky byli z té matiky úplně hotoví. Naučit se pak odborné věci bylo pro mě mnohem jednodušší a navíc to nastalo až po období"prosívání", kdy už byla i měřítka shovívavější a prolezení pravděpodobnější (ten obrovský odpad - v naší skupině 85% odešedších byl především na zkouškách z matiky a fyziky).

Dnes se to trochu změnilo, ale přesto - můj syn teď studuje IT, předtím studoval průmku a taky je teď na VŠ z té matiky docela vyvalený - a přitom, jak on říká, oni aspoň měli na průmyslovce integrály, má tam ale i spolužáky z jiných průmyslovek, kteří o integrálech nikdy neslyšeli. Nicméně, nelitujeme toho, že nešel na gympl, protože jeho ty počítače opravdu moc baví a jdou, takže si tu průmyslovku"užil"a navíc ho tam nikdo nešikanoval za jeho šílenou gramatiku a dys- poruchy.

qwertz*

Gymnázium je určitě vhodnější jako příprava na VŠ, ale znám mnoho gympláků, kteří na VŠ ani nešli, protože už byli znechuceni neustálým biflováním. VŠ v současné době bojují o studenty, takže šance dostat se na VŠ je z obou škol zhruba stejná. Jedná se o 4 roky tvého života, proto bych nevolil jenom z"politického hlediska", ale i s ohledem an to, co tě baví. Zkus si zjistit o obou školách maximálně informací a podle toho se pak rozhodni.

hodnocení

2x
Sem z prumky a nikdy bych nerekl, ze na vysokou skolu technickeho zamereni je gympl lehci.
K tomu co napsala Dusatka mohu dodat, ze je sice pravda, ze gymplani rozumeli matice vic, ale naprosto se topili v odbornych predmetech. Primo katastrofalne. Chodili za nama a skemrali, aby sme jim pomohli.
Takze kdyz sectu predchozi odpovedi a mou, tak mas uplne jedno, na kterou skolu pujdes.
Gympl se vyplati v pripade, ze by si behem studia stredni skoly zmenil nazory a preference. Jinak na odborne skole neni vubec nic spatneho nebo horsiho nez na gymplu.
Ba co vic, pokud by si z jakychkoliv pricin nesel dal studovat, tak se vic vyplati odborna skola, nez vseobjimajici a ve vysledku nic nedavajici gymnazium.
zuri*
hodnocení

taky si myslím, že mi ty znalosti z odborných předmětech budou chybět...zatím u mě teda vyhrává střední škola

adrianka*

Napíšu tady něco ze své vlastní zkušenosti.

Pokud člověk chce jít na VŠ - prosím Vás gympl gympl gympl.

Já šla z obchodky na Matematicko - fyzikální fakultu a kulím tam očka na 80% věcí. Matika - derivace, integrace, funkce, komplexní čísla, grafy,... nic z toho jsem na SŠ neviděla. O fyzice která je na SŠ půl roku ani nemluvě...

Mě obchoda dala hodně z: ekonomiky, učetnictví, zbožíznalství, marketingu, menagemetnu, práva... tohle všechno určitě uplatním na MatFyzu :)

¨Jelikož mně to ale baví, zatnu zuby a budu makat.

V tvém případě... je to trošku na zamyšlení. Pokud je člověk na škole se zaměřením na IT a chce jít na VŠ s IT, je to lepší volba než gymnázium.

Tak to mas muj obdiv, jit na Matfyz z obchodky *dril* . V tom mas naprostou pravdu, ze v tomto konkretnim pripade je gympl rozhodne to nejlepsi *palec* . K tomu bych pridal jeste medicinu a asi vsechny humanitne zamerene obory.
Na ostatni to spis vidim z tech odbornych skol. Treba nekdo jeste nejakou skolu, kde je gympl lepsi, doplni.
Je tu ale furt ta otazka, jak ma v patnacti clovek vedet, co bude chtit delat za ctyri roky.
seuss*

Axus: Ja sem taky na technicky vejsce a zase tak moc nestradam co se tyce tech odbornych predmetu, i kdyz sem vysel z gymplu. Gympl je podle me nejlepsi volba pouze v pripade, ze dotycny chce opravdu na vejsku, coz ovsem plno prichazivsich lidi na gymnazium jeste zdaleka netusi co vlastne bude delat dal. gympl je dobrej na otevreni obzoru, clovek zjisti a upevni se v tom cemu se chce dal venovat. Ale zase tak velky rozdily v tom nejsou. Matika se musi proste zvladnout a o to vic na technickych skolach. U nas bylo nejvetsi sito prvni semestr prave Matika I a na tom byva velika umrtnost. Pak nam ty sita pribyvaly, ale to uz je OT.. :)

Ovsem pokud nekdo po vseobecnym gymplu nejde uz nikam dal, tak je to zase asi ta nejhorsi mozna varianta co se tyce strednich skol. Znam hodne takovych lidi, co maj vseobecnej gympl a je to proste nic. Spis zalezi vice na jejich skilu. To ovsem plati ve vsech pripadech.. :)

qwertz*
hodnocení

0x

Záleží na kvalitě tvého gymnázia. Většinou v tom problém není. A taky zvaž, že na gymplu už máš kamarády, znáš prostředí apod.

zuri*
hodnocení

tenhle rok jsem kvůly stěhovani přestoupil sem,prostredi nijak zvlášť neznám...a kvalita?rozdíl mezi nýnějším gymnáziem a bývalým je hodně znát v přístupu a také v tom, co po nás chtějí...tady je to moc o naučení se textu ( není potřeba se nic víc naučit teměř)> tohle myslím obecně, není zde moc prostor pro diskuze,a úrověň angličtiny je zde mizerná

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]