Nejste přihlášen/a.
Ahoj, ve škole jsem byla osm let psychicky šikanovaná.Teď v devítce už mě celkem nechávají bejt.Za ty roky mě úplně zničili.Sebevědomí žádný nemám.Už jsem skoro úplně smířená s učňákem.Dnešek ale vše změnil- šla jsem na den otevřených dveří na knihovnickou školu.Moc se mi tam líbilo.Všichni tam byli strašně milí.Myslím, že na té škole ani šikana není.To jejich chování mě strašně rozesmutnilo, protože mě tam stejně nevemou a nikdy v takové super škole nebudu.Vždycky budu jen obětní beránek ostatních...I kdybych se tam čirou náhodou dostala, tak je tu problém- jedna holka, která mě dřív taky šikanovala, tam chce jít taky a další čtyři roky s ní bych asi nevydržela.Neměla jsem do té školy chodit.Nikdy bych nemusela poznat, že chodit do školy může být i fajn, že se tam můžou i děcka těšit a že tam šikana asi neexistuje.Asi budu muset na učňák.Jednou jsem tam byla.Působí strašně depresivně.Bude akorát pasovat do mého hnusného života...Prý je tam taky dost velká šikana.Vůbec nevím, co mám dělat.Co uvidím za několik let, až se otočím za svým životem?Šikanu na základce, šikanu na učňáku, práce která mě nebude bavit, rodiče kteří mě nemají radi a nikdy žádní kamarádi?Je mi teprve 14 ale připadá mi, že můj život končí...Co mám dělat?Prosím poraďte mi.Jak naložit se životem?
Je to těžké, to chápu, ale copak nestojí za to se hecnout a začít znovu? Kvůli minulosti i kvůli budoucnosti? Na jednu stranu - na dnechotevřených dveří se každá škola snaží prezentovat nejlépe a problémy jsou všude, ale o tenhle dojem je hrozně důležitý.
Proč by tě neměli vzít? Co zahrnují přijímačky jsi určitě zjistila. Je tam nějaká neřešitelná podmínka? Spousta se toho dá ještě doučit a mylsím, že správná volba SŠ je dobrá motivace.
Co se té holky týče - jdete mezi cizí lidi. Nikdy si nesedneš se všema, ale můžeš si naklonit ostatní. Ne každý se přikloní na její stranu. A třeba si na nic vůči tobě ani netroufne, protože mezi nimi nemá jistou oporu. Ve třídě, kde věděla, že má za sebou bandu dalších posměváčků se frajeří jinak, než když přijdeš mezi cizí lidi a nějakým zesměšňováním může ztrapnit tak akorát sama sebe! Šikana se davíc dá nahlásit a řešit... Není to snadné přiznat, ale stojí to za to.
Rozhodně to zkus. Motivaci máš - a to je hrozně důležité! Hodně štěstí
Tvá spověď je dle mého názoru urgentní ve smyslu něco pěkného slyšet, přečíst nebo zažít. Ale vezměme to postupně. Na tu školu, která se Ti líbí běž za každou cenu! Bude to tvůj boj a tvé vítězství a s tou kamarádkou, která, jak píšeš že to s přátelstvím nebylo ono tak přesně tak se můžete stát opak a jednou budete pro tu druhou oporou. Všude něco je ale jde o to dělat co tě baví. To co popisuješ se stává zvlášť citlivým jedincům a za to se nemusíš stydět ani se podceňovat. Rodiče tě určitě mají rádi jen to možná neumí dát najevo tak jak by jsi si zasloužila někdy to tak bývá. Zaměř se na to podstatné a to je ta škola, která se ti líbí, věřím, že se tam dostaneš. Klidně se na něco ještě zeptej abychom mohli reagovat ještě lépe.
Jsi hrozná pesimistka!
Pokud se ti ta škola zamlouvá,tak tam běž a nevěšímej si té holky.Znala jsem holku,která pořád jednomu klukovi a holce dělala naschváli.A co se po dvou letech stalo?Začala být úplně v pohodě.
Tvůj problém je to,že se stále otáčíš na minulost a nekoukáš na to co chceš...doporučuji přečíst knihu The Secret :Rhonda Byrne
Je mi také 14,tak si nemysli,že tady dělám chytrou a neumím si představit v jaké situaci jsi.Sice u mě takovéhle problémy nejsou,ale doufám,že jsem ti nějak pomohla.
Na kazde skole je sikana. Kde se rika, ze ne, tam se lze. 90% z nas se s nejakou sikanou setkalo - kvuli rovnatkum, tloustce nebo naopak hubenosti, vysce, odstatym usim, ze neumi fotbal, zpivat, malovat, ze ma neznackove obleceni... na kazdem se najde neco.
Je mi 14 a pripada mi, ze muj zivot konci, vzdy budu jen obetni beranek, za ty roky me uplne znicili. Vis, problem je, ze z toho primo cisi, ze tu roli beranka pokorne prijimas. Chyba! Vyrad sebelitost a slzy a zacni neco delat. Utapis se v bahne sve sebelitosti, jak te nikdo nema rad, jak jsou na tebe vsichni zli a pritom se divis, ze jsi sikanovana? Jedinci, co ve vsem vzdy vidi to nejhorsi a lituji se, jsou pro sikanovatele velmi snadna korist.
Uz te napadlo, ze holce, co te sikanuje, neco reknes? Ze udelas neco proto, aby bylo lepe? Jak to vidi rodice? Pokud se svesenou hlavou cekas, az si do tebe zase nekdo kopne, tak se toho skutecne dockas.
Napni vsechny paky, zacni makat, aby ses na vysnenou skolu dostala. A ze tam jde nejaka spoluzacka? A co, sedet s ni nemusis a nikde neni receno, ze bude hvezdou tridy.
Musis si uvedomit, ze svoje misto a stesti si musis vydobyt sama. Az se za par let otocis, muzes videt holku, co se na vsechno vykaslala, nechala na sebe slapat, dela neco, co ji nebavi - a nikdy neudelala nic proto, aby bylo lip.
Nebo muzes videt holku, co se prestala litovat, sebrala sily a dostala se tam, kam si prala a dela to, co ji bavi
Vybrat si ale musis sama.
Ahoj. Život není hnusný. Udělej vše proto, aby jsi se na tu školu dostala. Zvedne Ti to sebevědomí a bude se Ti tam líbit, protože přijdeš do jiného kolektivu a začleníš se do něho třeba víc, než ta "jedna holka". Nevěřím, že Tě rodiče nemají rádi. Občas vidíme vše kolem sebe zbytečně černě, ale prolomí se to a zase je dobře. Těš se na novou školu, na nové spolužáky, buď přátelská, milá a usměvavá a o kamarády nebudeš mít nouzi, uvidíš!
doplněno 30.11.11 19:05:Udělej si každý den nějakou malou radost a uvidíš, že život se Ti bude zdát hned hezčí.
Určitě stojí za to udělat pro splnění svého přání všechno.Tu školu zkus, dobře se na přijímačky připrav. Předpokládám, že máš vztah k češtině, literaruře, prostě knihám jako takovým. Pak se budeš cítit jako ryba ve vodě.
Tu Tvoji spolužačku také třeba nemusí přijmout. Pokud vás přijmou obě, ona se může úplně změnit. budete tam v novém prostředí dvě, které se znají a tak je klidně možné, že se semknete dohromady a budete držet spolu. A kdyby i ne, bude tam plno jiných děvčat, které nebudou znát Tebe ani ji. Tak nevidím důvod, proč by jí nadržovaly, když Tě začne trápit. Také je možné, že dostane vejbuch a dá si pokoj.
Začni si víc věřit a dělej všechno pro to, aby sis přání splnila. Já kdysi zkoušela uměleckou školu. Nedostala jsem se. Šla jsem jinam, v prváku jsem to chtěla zkusit znovu. Zlý komunistický ředitel mi to nepovolil. Jeho ortel zněl: ano, jeď si a zkus to. Když Tě vezmou, dobře. Ale když neuspěješ, na našem ústavu už nebudeš moci ve studiu pokračovat, protože vidím, že si našeho ústavu nevážíš.
Myslím, že takové chování by už dneska neprošlo žádnému řediteli. Tak jsem to vzdala. Co když mě nevezmou a on se mě zbaví za to, že jsem chtěla jít jinam? Dodnes na něho ve zlém vzpomínám!Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.