Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šikana na střední škole

Od: mihulhoryl odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, je mi to docela trapné ale musím se vám svěřit. Chodím do 1. ročníku střední školy s technickým zaměřením. První 2 měsíce školy byly v pohodě ale nyní se setkávám prakticky na každém kroku s všudypřítomnou šikanou. Spolužáci se smějí mé obézní postavě a smějí se mi, že jsem hloupý kačer. Už opravdu nevím co mám dělat, říkal jsem to rodičům ale ti se mi smáli. Nevím komu se mám svěřit, prosím poraďte co bych měl dělat. Mám přejít do jiné třídy?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

3x

Mě spíš mrzí ti smějící se rodiče. Ti by měli být první a dítě podržet. To, že má syn nadváhu, neznamená, že se mu budu smát taky. Pokud vím, že třeba jí zdravě, ale má nadváhu, tak to budu chtít řešit. A jestli je dítě "línější" a nedělá sport, tak mu pomůžu a nějaký s ním třeba začnu dělat. Tam všude se totiž dají poznat noví kamarádi. Spolužáci, kteří se vysmívají kvůli tloušťce či jiné "nedokonalosti", kterou se jedinec vymyká, jsou naprostí ubožáci. Nemáte třeba třídnické hodiny? Tam by se toto téma nemohlo objevit ... jak se cítím v novém kolektivu, apod? To by nepomohlo? Ovšem iniciativa by měla přijít od třídního učitele. Pokud je solidní, tak třeba udělá anonymní anketu a pak můžete diskutovat o daných tématech, která z ankety vyplynou jako nejožehavější. *nevi*

martinaa*
29.11.11 18:08

*palec*

eulalie*
hodnocení

2x

Šikana je všude na školách. I můj syn se s ní potýká, taky je středoškolák. Škoda, že vás rodiče nepodrží, to by vám asi hodně pomohlo, viďte. Nikdo nemá právo se vám vysmívat, byť - jak sám píšete - máte obézní postavu. Jste pro ně asi snadným terčem. Jak se jim bráníte? Umíte jim odseknout? Musíte těm posměváčkům dát najevo, že je máte na háku, že jste sám se sebou spokojený, že vás prostě nedostanou. Zkuste se podívat na stránky sikana.org/... možná vám trošku pomohou. Když přejdete do jiné třídy, šikana neskončí. Zase se tam najde nějaký ten pablb, který si vás bude dobírat. Natrénujte si doma nějaké poznámky, kterými byste kontroval a přešel do protiútoku. Určitě nejsou vaši spolužáci dokonalí a mají nějakou tu chybičku na kráse. A věřte, že v tom nejste sám. V té šikaně. Jojo, je to hrůza, jak hnusně se umějí spolužáci navzájem k sobě chovat. Hlavně se nedejte, nesmí vás dostat na kolena. Tak hlavu vzhůru, ať vám to vyjde.

bruk600*
hodnocení

1x

"Spolužáci se mi smějí." Je toto skutečně šikana? Tím nechci nijak snižovat to, že jste v nepříjemné situaci a není jednoduchá cesta ven. Pokud se budete usilovně snažit zapadnout a vlísat se do jejich přízně, tak snaha bude vypadat trapně, posměšky neustanou a těžko jim to někdo zakáže. Taky jde o to, že je na vás určitě poznat jak vám to vadí a to je zas voda na jejich mlýn. Tak že si vybudovat sebevědomí, kdy se vás nějaké poznámky nemohou dotnout a osobnost vašeho formátu na ně nebude reagovat. Dobré výsledky ve škole mohou pomoci vás zbavit nálepky "hloupý" a prázdniny by se daly využít k mírnému snížení váhy a k potrénování. Přechod do jiné třídy ve stejné škole většinou nepomůže, ale může se to zkusit.

martinaa*

Bruk, zkuste si predstavit, ze jste opravdu obezni a tim padem "jiny", nez ti ostatni. Kdyz se na kazdem kroku budete setkavat s vysmechem kvuli tloustce, tezko si nejake sebevedomi vybudujete - vidim to u kamarada. Navrch dela, jak je v pohode, ale uvnitr ho to hodne trapi. A byt vysmivany jen proto, ze ma kila navic (ke vsemu dedicne), to opravdu hodne ublizi.

Nicmene souhlasim s tim, ze nejake to trenovani a posilovani by mohlo nadvahu snizit, nicmene ne ve vsech pripadech to zabere. Chce to ale makat, makat a zase makat.

bruk600*

Já si to nemusím představovat, já si to prožil a dovolím si tvrdil, že jiné řešení není. To, že to uvniř bolí je prava, ale proto aby to bolelo to ti "zmetci" dělají. Bod jsem vaší odpovědi dal dal já a tak mi moc nenadáveje :) oba chceme pomoci, ale prostě taková je realita.

hankauk*

Oba máte pravdu... Ale pozor, Martina vám nenadává. To by vypadalo úplně jinak. *klik*

martinaa*

No, to je pravda:D:D

martinaa*

Jenze jak pak chcete zvednout sebevedomi? Kdyz stale slysite jen vysmech:( Pak ty deti nemaji ani zadnou motivaci, navic treba, kdyz je jeste nepodrzi v rodine...

Nebojte, nenadavam Vam, dokonce jsem taky dala bodik, at jsme si kvit:)

hodnocení

1x

Nikdo nemá právo se druhému pošklebovat. Vždyť je to jen ubohost těch druhých. Ne Vaše. Nebojte se dát najevo důrazně svůj názor, abyste získal respekt těch druhých, kteří se chovají jako ubožáci a zbabělci, když musí někoho ponižovat a šikanovat. Pokuste se to brát s nadhledem. Nic tak druhého nenaštve, jako když se snaží ublížit a ten druhý se tomu usmívá a myslí si přitom své. Třeba to, že moje postava je jen moje věc (já své tělo nosím)a daleko horší je, být hloupý člověk, než kačer.
Někdy se člověk musí poprat s okolím sám za sebe, ale zvládnete to.;)

doplněno 30.11.11 10:54:

Konec konců - každý člověk má přece nějakou tu slabinu...

hodnocení

0x

Dobrý den, zadejte si do zdejšího vyhledávání "šikana ve škole" a pročtěte si diskuze, které zde na toto téma proběhly. Bylo v nich řečeno již mnoho rad a tak by se nejspíše jen opakovaly. Určitě tam najdete vhodnou radu i pro Váš problém.

bruk600*
hodnocení

0x

Dámy radíte jako z příručky, ale berte to tak, že mihulhoryl je mezi samými kluky a je docela pravděpodobné, že pokud by se mu povedlo nějak verbálně odrážet útoky, tak dojde na fyzické napadání, protože machr se přeci nenechá urážet. Stojím si proto za tím, že je pro začátek lepší nereagovat a nedávat na jevo, že mu to nějak výrazně vadí. Když to nepomůže, tak potom změnit třídu, školu. Taky bych chtěl upozornit, že nestojí proti jednotlivci, kterému by se mohl snad i ubránit, ale pavděpodobně (zvrácenému) kolektivu. To není jako v dobách mého dětství, že jsme se vždy poprali v čestném boji 1-1. Dnes se útočí tlupa - vždyť jsou vlastně skoro beztrestní!

To je zas zkušenost mého syna, tehdy 10ti letého. Z konfliktu s o 2 roky starším klukem vyšel vcelku vítězně, ale pak už začlo jít do tuhého, když ho soustředěně napal celý gang i se skoro dospělými jedinci. Škola pochopitelně nepomohla a vypadalo to tak, že hlavní problém je on. Tehdy pomohlo přestěhování na jinou školu do vedlejího města.

pt®

"bruk600", dobře, že zde zazněl pohled táty, šikanovaného kluka. Máte pravdu, jednoho by člověk zvládnul, ale tlupě se ubránit nedá. Přechodem na jinou školu, do jiného prostředí je zřejmě dobré řešení. - stařenka

lidus*
hodnocení

0x

Zkuste prodat to co umíte a hned bude po výsměchu. Děti si vždycky něco najdou ať už odstáté uši nebo velký-malý nos. Změna školy to podle mě nevyřeší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]