Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
myslíte, že by někdo měl zajímavý návrh kam bych mohl jít na VŠ? Jsem ve čtvrtém ročíku gymplu a chtěl jsem jít na vojenskou, jenže mám 4,5 dioptrie takže jsem v háji a teď mě vůbec nenapadá kam jít. Nejradši mám matiku a sport, neví někdo o něčem zajímavém?
Co na policejní akademii, tam by dioptrie taky vadily? Nebylo by to tak vzdálené původním chutím a matiky i sportu byste si tam užil do sytosti Mají tam moc pěkné obory na výběr
www.polac.cz
co tak vzít rozum do hrsti... pokud máš zájem a u té vojenské VŠ ti vadí jen ty dioptrie, máš několik možností... už jsi se informoval u té vojenské VŠ, zda tento handicap brání přijetí? už jsi se informoval u svého očního lékaře, zda se dá zrak korigovat třeba pomocí laesru nebo jiné technologie?
doplněno 25.11.11 21:35:při operaci šedého zákalu mi při přípravě umělé čočky dali na výběr: mohou mi zkorigovat zrak na nulu, nebo mi dají slabší čočku, a budu nosit i nadále brýle... stálo mne to u soukromé s.r.o. 4 000.- Sk
na to, že zase dobře vidím, a těší mne svět, ta suma není tak horibilní...
lidé dají za blbosti podstatně větší sumy... třeba za cigarety, alkohol, benzín, hadry a pod... popřemýšlej... někdo vezme půjčku třeba na dovolenou nebo vánoční dárky... investice do zdraví se vyplatí...
Hejkale, nevím, jestli ti plně došlo, že mládenec tady právě maturuje. Pochybuji, že bude mít třicet tisíc na oči (Žes to pořídil tak levně gratuluji - asi že to vzali s tím zákalem z jedné vody na čisto
) A asi mu ani nepomůže, že jsou lidi, co si berou půjčky na dovolené.
Po pravdě, mám o těch operacích jistou drobnou pochybnost - nikdo neví, to co udělá za dvacet let. Kromě toho, že se objevují první zkušenosti, že některé vady očí už jsou pak neoperovatelné, protože je čočka moc protenčená. Skoro určitě by mělo smysl do ní jít ve chvíli, kdy by ho už přijali a byla by to překážka před vytouženým studiem a prací. Ale nemyslím, že je cesta pro studenta se zadlužovat tak moc jen tak na blint
nechci se přít, ale mládenec píše, že je ve 4. ročníku gymplu... protože gymnázia poznáme šesti a osmi leté, má ještě dost času na případnou úpravu zraku, také dost času na to, aby si na operaci nějakou korunku ušetřil, myslím že i rodiče svému dítěti ke zdraví přispějí, i kdyby si měli utrhovat od úst...
a za ten čas může ještě své plány i změnit...
dále
- lidé si berou půjčky i na větší kraviny jako je dovolená, mnoho nemocných by ale dalo všechny prachy, co mají a ještě by si půjčili, aby si zdraví zlepšili aspoň trochu... nevím, zda tazatel kouří, pije, utrácí v automatech nebo za něco jiného...
- mohl jsem mít operaci šedého zákalu zadarmo, ve státní nemocnici, donesl bych si toaletní papír, pyžamo, ešus, jídlo na jeden den, odpoledne by mne přijali do stáda, po přespání ráno odoperovali a večer pustili... místo toho mne za ty 4 tisíce obskakovali, operace trvala max 40 minut i s tím nutným odpočinkem po operaci, a za hodinu jsem byl zase doma... 8 let bez problémů...
- oči se takto operují již desítky let, takže jisté zkušenosti jsou, dnes není problém čočky měnit častěji...
když nebude mít dobré oči, tak ho ani nepřijmou, takže to nemůže řešit po přijetí...
jinak štěstí přeje připraveným...
doplněno 26.11.11 11:10: Díky tlapce za upřesnění...opět se ukázalo, jak nedostatek informací může ovlivnit výsledek. Ovšem osobně získané nebo i zprostředkované informace a možnosti postupu po skončení gymplu si musíGymnázia jsou šestiletá, osmiletá a čtyřletá. Kdyby chodil tazatel třeba na ten osmiletý, tak utčitě řekne, že je v oktávě - a ne ve čtvrťáku. Já jsem v oktávě, tak znám aktuální situaci.
Špatně jsem to napsala. :D Tohle je sice taky pravda, ale chtěla jsem říct, že kdyby byl tazatel ve čtvrtém ročníku osmiletého gymplu, tak spíš napíše, že je v kvartě. Takže podstatné je, že letos maturuje.
Byl jsem s lidma ze čtyřletého ten den a hodně jsme o nich mluvili, tak jsem pak automaticky psal čtvrťák...
Rada celkem snadná ale bude stát peníze. Jděte na laserovou operaci poku je to možné a raz dva jste bez brýlí a můžete jít na vojenskou školu bez problémů. Jen ještě maličkost, na vojenské škole (některé obory) jste placený a ne zrovna špatně, pokud odejdete peníze vracíte, po druhém ročníku platil syn kamarádky 72000 za rok. Pokud chcete jít na Vš vojenskou obor ekonomika obrany státu nebo řízení lidských zdrojů tak se vás na dioptrie nikdo ptát nebude a také nejste ve stavu vojska.
doplněno 26.11.11 11:38:vojenskaskola.cz/... Zde máte stránky Univerzity obrany v Brně, je z čeho vybírat. Pokud ovšem chcete být voják z povolání je to trochu odlišné a tam by asi dioptrie vadily.
doplněno 26.11.11 11:41:http://www.polac.cz/ Možná jsem špatně četla ale ani zde jsem nic o nemožnosti hlásit se ke studiu s brýlemi nenašla -mimochodem myslím si, že by to byla určitá diskriminace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.