Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Významy vyjmenovaných slov

Od: lalinka* odpovědí: 8 změna:

Zdravím... Mám za úkol najít významy některých vyjmenovaných slov (např. sumýš, vlys, dmychadlo, vyza, jazylka atd.) a nemůžu nikde najít online slovník nebo něco podobného... Nevíte o něčem? Děkuji za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

5x

Abys to,lalinko,nemusela moc dlouho hledat.

Sumýš je vodní živočich.

vlys je dřevěný díl vykládané podlahy.

dmychadlo-měchový fukar vzduchu.

Jazylka je v krku záklopka.

Jinak vše na vyhledávači Google,jak doporučuje Spider

kobliha*
hodnocení

2x

Tohle jsou nové stránky o češtině -

www.mojecestina.cz

. Jsou tam i články na téma vyjmenovaná slova - ke každému slovu je obrázek a příklady (dokonce jsem koukala, že je tam i obrázek sumýše) - koukni na

Vyjmenovaná slova/...

:)

lidka*

Díky za odkaz na stránky o češtině. Také se budu muset asi občas kouknout, co je nového. I když si myslím, že s mou češtinou to není nejhorší *vtip* Doufám, že jsem se moc nechválila a nevloudí se brzy chybička *hi*

hodnocení

0x

Takovyhle vyjmenovany slova jsme se vubec neucili. To se uci dneska?

mil®

Ústav jazyka českého pořád mění vyjmenovaná slova, aby mohli vydávat nové učebnice a někdo se napakoval. Jinak výše psaná jsou klasika.

Ze to furt menej to vim, ale ze by to byla klasika? Kam ja to chodil do skoly?:)

mil®

*smich* stará klasika

doplněno 22.10.08 21:12:

no jo, jsem asi trochu starší *cteni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]