Nejste přihlášen/a.
ahoj dostal jsem na praxi za ukol dat po sobe 10 cisel a aby excel vzdy secetl 8 nejvedsich nevim si s tim moc rady zkousim pouzivat funkci SUMIF ale nevim si rady s krireriemi diky Pavel
Ted bez premejsleni a pomoci jednoduchych rocnic bych to provedl ve dvou krocich.
Takze. Do prvniho A sloupce A1 az A10 cisla. Do druheho B sloupce IF A1>A2 tak A1, jinak A2. A tohle zkopirovat do radek B1 az B9.
Tim dojde k eliminovani nejmensiho cisla. A pak znovu do tretiho C sloupce IF B1>B2 tak B1, jinak B2. A opet zkopirovat do radku B1 az B8.
Tim doslo k eliminaci druheho nejmensiho cisla. Ted uz staci secist.
Urcite by to slo i pomoci jednoho superdlouheho prikazu. A nebo pouzit nejaky filtr.
Tohle je jenom co mi ted honem napadlo, jak to provest bez vetsiho premysleni.
doplněno 03.10.08 11:45:Tak nic. Sem to vyzkousel a nefunguje to pro nulu a vice stejnych cisel. A navic ta cisla musi byt serazena sestupne nebo vzestupne.
Takze nic. Omlouvam se za mylnou odpoved. Asi to chce neco sofistikovanejsiho.
Mně teda taky nenapadá, jak to udělat v jednom kroku, ale dokážu to takhle:
do buněk a2:a11 zadaných deset hodnot. Do buněk b2 až b11 vzorec =RANK(A2;$A$2:$A$11;1) do buněk c2:c11 vzorec =KDYŽ(B2>2;C1+A2;C1) v buňce c 11 je pak hledaný součet.
kdybych měla víc času, možná bych přišla na něco lepšího
Jaké je PŘESNĚ zadání?
Tak kdyz te pozdeji neco napadne tak se mi ozvy abych to mohl zvladnout alespon priste
doplněno 03.10.08 12:09:,
Jednoduse jsem dostal zadano abych dal do jednoho radku 10 cisel a na konci aby to secetlo 8 nejvedsich podle me je to dost tezky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.