Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se učit?

Od: owl22* odpovědí: 3 změna:

dobrý den,chodím do 9.třídy,čekají mě příjimací zkoužky,z kterých mám ovšem obavy a to díky matematice..Tento předmět mi dělal problémy už od prvního stupně..Matematiku zvládám nejlépe na 3,vždy mám pocit že vykládané látce rozumím,ale když píšu písemku,hend se mi vše vykouří z hlavy a najednou nic nevím..Nebo dělám zbytečné chyby,kterých si při počítání prostě nevšimnu.. Jak se mám matematiku naučit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Matematika se nejde učit, matematika se musí chápat. Počítat se lze naučit snad jen násobilku a dělení... Matematika je o logice - tedy o umění aplikovat správné vzorečky na správných místech. Přesně znám ten pocit, kdy je mi při výkladu všechno jasné, ale později, když mám řešit podobný příklad, se najednou ztrácím a nevím kudy kam. Snažte se prolézt na tu trojku a věnujte se studiu, které Vás naplní. Znám řadu vysokoškolsky vzdělaných lidí, kteří si nedokáží přepočítat ani své příjmy a přesto jsou úspěšní! Nepropadejte beznaději! Hodně štěstí! *palec*

sargo*
hodnocení

2x

Na matematice je to krásné, že kvantita se nakonec promítne v kvalitě. Prostě počítat, počítat, počítat... za nás byly, určitě jsou stále, knížky právě pro poslední ročníky ZŠ s příklady a výsledky. Vcelku nic jiného nepomůže, než si postupy zmechanizovat :)

dubs*
hodnocení

2x

Chce to počítat a počítat, chtělo by to aby ti něaký příklady napsali rodiče a dali ti něakej určitej čas. A takhle pořád dokola.Pak už se věnuj těm částem v příkladu ve kterých chybuješ, většinou je to určitě nepozornost.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]