Nejste přihlášen/a.
dobrý den,chodím do 9.třídy,čekají mě příjimací zkoužky,z kterých mám ovšem obavy a to díky matematice..Tento předmět mi dělal problémy už od prvního stupně..Matematiku zvládám nejlépe na 3,vždy mám pocit že vykládané látce rozumím,ale když píšu písemku,hend se mi vše vykouří z hlavy a najednou nic nevím..Nebo dělám zbytečné chyby,kterých si při počítání prostě nevšimnu.. Jak se mám matematiku naučit?
Matematika se nejde učit, matematika se musí chápat. Počítat se lze naučit snad jen násobilku a dělení... Matematika je o logice - tedy o umění aplikovat správné vzorečky na správných místech. Přesně znám ten pocit, kdy je mi při výkladu všechno jasné, ale později, když mám řešit podobný příklad, se najednou ztrácím a nevím kudy kam. Snažte se prolézt na tu trojku a věnujte se studiu, které Vás naplní. Znám řadu vysokoškolsky vzdělaných lidí, kteří si nedokáží přepočítat ani své příjmy a přesto jsou úspěšní! Nepropadejte beznaději! Hodně štěstí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.