Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach ze známek

Od: elisme* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak se vypořádat ze strachu ze známek. Normální známky mi nevadí (ty si lehce opravím), ale vždy když píšeme nějakou čtvrdletní práci nebo pololetní hlavně z matematika tak když jdu do školy a vím že dostaneme výsledky tak se mi úplně sevře žaludek a mam slzy v očích. Ale ikdyž vím že jsem na tu písemku byla nejvíce naučena co jsem jen mohla tak se znáky strašně obávám. Je to taky asi i proto že táta když mam třeba dvojku z matematiky tak se ptá jak je to možné že mam dvojku když my jsme matematická rodina ( je to pravda táta je v ní dobrej, ségra i babička z tátovy strany), ale já na to prostě nejsem. Nevíte jak se předem připravit abych nebyla tak vystresovaná v době kdy čekám na výsledky?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

1x

Tak nejvíce samozřejmě pomáhá vědomí, že tu písemku jsi napsala dobře. A že si ji můžeš opravit. Pokud se zvládneš naučit na menší testy, určitě zvládneš i ten větší. Zkus se třeba připravovat více dní, ale po menších časových úsecích, nebo se učit s kamarádkou. Příklady, které vyřešíš, si piš na speciální papír, abys na nich jasně viděla, jak jsi postupovala. :) Pak si je proleť očima, ať se ti zafixuje postup, a hurá na další várku. S takovou přpravou určitě zazáříš, pokud někde nesekneš numerickou chybku, ale ve čtrvtletkách se většinou udělují body i za správný postup. ;) A i kdyby to byla zase dvojka - to je taky krásná známka a někteří by dali kdo ví co za dvojku z matiky! Prostě si věř a těš se, že to budeš mít za sebou a na čtvrt roku bude zase pokoj. ;) Když už je písemka napsaná, nic nervozitou nezměníš. Jen si to komplikuješ. Ale chce to čas, já bývala stejná, ale teď... jsem si zvykla. Ne, že by mi na tom nezáleželo, ale prostě vím, že vždycky se to dá řešit a není to to nejdůležitější. Rodiče tě určitě mají rádi z jiných důvodů, než jen pro známky. :)

To, že rodina je matematická... to nic neznamená. Stoprocentně vynikáš v něčem jiném a to není nic méněcenného! Zkus to rodičům říct, nebo spíš připomenout, že jsi třeba skvělá na jazyky. Matika je důležitá, ale není to všechno. Měli by to pochopit, i když někdy je to těžké. Rodiče si někdy něco vysní, ale důležité jsou tvé sny. ;)

Držím palce! ;)

hodnocení

0x

Asi Vás nervuje právě to, že rodiče očekávají, že budete stejně dobrá jako oni. Ale Vy jste Vy a tak si říkejte, že když nejde o život...tak nejde o nic. Musí Vás mít rádi takovou, jaká jste a ne takovou, jakou by si Vás přáli mít. A známky se dají opravit ještě vždycky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]