Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komplexní čísla

Od: halom* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, nevím si rady, např. když vypočítám:

a vyjde mně

nebo

Mají se napsat oba dva výsledky nebo jen jeden?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

2x

Musíte si uvědomit, v kterém kvadrantu je obraz komplexního čísla. U uvedeného příkladu přichází v úvahu jen úhel 240°.

Komplexní čísla
halom*
hodnocení

Děkuji za bezvadné vysvětlení, ještě prosím:

musím výsledek uvádět v π nebo stačí v úhlech?

thomas100*

Výsledek v radiánech (pí). Úhel není moc pohodlný (kdyby si chtěl výsledek přesně, tak by si muel často pužívat minuty, sekundy a stejně by to nebylo přesné).

petapeta*

Máte to trochu popletené. Velikost úhlu se vyjadřuje v radiánech nebo ve stupních a to se stejnou přesností. Výsledek se uvede ve stupních nebo v radiánech, často podle zadání úlohy. Budeme-li používat soustavu jednotek SI, tak se úhel vyjadřuje v radiánech.

thomas100*

hodnocení

0x

Po pravdě řečeno, já tak úplně nerozumím, nač se ptáte. Mimo jiné se mi to vaše zadání při odpovědi čpatně zobrazuje, ale nejasné je i když se podívám na něj před odpovědí. . Dobře, zřejmě vycházíte z čísla _1 _ (sqrt 3) i (sqrt jako odmocnina), ale co znamená!když vypočítám"? Co vypočítáte? ¨Petapeta vám napsal, jaký je argument tohoto čísla tedy jaký je úhel fí, který geometrický obraz tohoto čísla svírá s reálnou osou komplexní roviny. To je samozřejmě sorávný výsledek a doufám že vám to pomůže, ale není mi jasné, jestli je to přesně to nač se ptáte. Vy tam máte jakýsi shluk čísel a ještě jakýsi cosinus,, která je tam jaksi nezařazen, prostě nějaké nesmysly. Navíc tam máte jakési vyjádření úhlu ve stupních a je spojené s vyjádřením téhož ůhlu v rradiánech, prosím vás, vyjasněte zadání. (Jedna z možností, nač se ptáte, ktyeré mne napadá, je, zdali míte napsa fí = 240° nebo fí = 4π/3; pak by odpověď byla jedno nebo druhé, ale ne oboje najednou, ale já nevím, jestli toto je váš dotaz, a pokud ano, je zamaskovaný v nesrozumitelné kumulaci znaků.

halom*
hodnocení

To mě tedy mrzí, že se má otázka nezobrazila čitelně, já to mám vytisknuto dobře. Musel jsem vypočítat |z| = sqrt a^2 + b^2, ..., abych mohl napsat výsledek z = lzl (cos α + i sin α.

Teď. když jsem si přečetl Vaši odpověď, vím, že jsem nemusel klást další otázku. Děkuji Vám.

V tom pípadě se omlouvám i já, trochu jsem měl podezření na něco takového, ale opravdu se mi to zobrazilo dost nesmyslně; přidám snap obrazovky.

Komplexní čísla #2

Z toho jsem opravdu nebyl moudrý. A ještěpřidám screenshot , když dám "odpovědět": Nevím, ším to je.

Komplexní čísla #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]