Nejste přihlášen/a.
Bazén o rozměrech: 20m krát 50m a vodorovné dno. Déšt,který přinesl srážky 200litrů na čtverečná metr plochy bazénu.
Do jaké výšky celkem dosáhla hladina vody v bazénu? ( potřebuji hlavně postup)
Děkuji předem.
Rozměry bazénu jsou v tomto případě zcela irelevantní...
200 l/m2 srážek znamená že na 1m2 napršela voda do "výšky" 20cm.
Pokud tedy (dle zadání kterí mi připadá nekopletní) v bazénu před deštěm nebyla žádná voda, pak po dešti tam bude +20cm nad dnem.
Zadání mi taky připadá nekompletní, ale tento příklad jsme dostali ve škole takže chyba učitele. Jinak děku ji moc
ale poradte mi jak tento postup mám ještě okomentovat prosím ..
Tak já taky trochu poradím.
Jedná se o výpočet výšky kvádru, když známe jeho objem a obsah podstavy.
já bych to počítal asi takhle:
víme že krychlový metr (m3) je 1000 litrů ... a je to vlastně metr krát metr krát metr... když naprší na čtvereční metr (m2) 200 litrů, je to 1/5 kubického metru... (1000/200=5) to značí, že 200 litrů na ploše 1 m2 vystoupí do výšky 1/5 m... a vypočítat pětinu ze sta dokážeš... otázka a) je vyřešena, je jedno, zda jsme to počítali na celý bazén, nebo na 1 m2...
a objem vody v bazénu je jednoduché... vynásobíš délku bazénu šířkou, dostaneš plochu bazénu v m2 a z otázky a) víme, kolik vody napršelo na m2... a vynásobit množství litrů hmotností litru nebo kubíku vody je také jednoduché a máš celkovou hmotnost
doplněno 17.11.11 12:57:neviňte učitele, otázka je kompletní, více údajů nepotřebujeme
a poznámka, tazatel/ka chtěl/a hlavně postup... neulehčujme těm dětem školu, budou mít o to těžší život...
napišme jim postup a vzorečky, naveďme je na řešení, ale nepočítejme to za ně... opíší a zase nic nebudou vědět...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.