Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čistění bazénu

Od: markis odpovědí: 6 změna:

Bazén o rozměrech: 20m krát 50m a vodorovné dno. Déšt,který přinesl srážky 200litrů na čtverečná metr plochy bazénu.

Do jaké výšky celkem dosáhla hladina vody v bazénu? ( potřebuji hlavně postup)

Děkuji předem.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rozměry bazénu jsou v tomto případě zcela irelevantní...

200 l/m2 srážek znamená že na 1m2 napršela voda do "výšky" 20cm.

Pokud tedy (dle zadání kterí mi připadá nekopletní) v bazénu před deštěm nebyla žádná voda, pak po dešti tam bude +20cm nad dnem.

markis
hodnocení

Zadání mi taky připadá nekompletní, ale tento příklad jsme dostali ve škole takže chyba učitele. Jinak děku ji moc :)

ale poradte mi jak tento postup mám ještě okomentovat prosím .. :)

petapeta*

Tak já taky trochu poradím.

Jedná se o výpočet výšky kvádru, když známe jeho objem a obsah podstavy.
V = Sp v => v = V / Sp ; Sp = 1 m2 a objem V = 200 litrů = 0,2 m3.

Ono na tom není moc co komentovat.

Pokud naprší 200 l/m2, pak logicky když si představíte krychličku o stranách 1x1x1m, pak se do ní vejde když je plná 1000l...půdorysně tedy 1000 l/m2..Vy máte v zadání 200 l/m2..tedy naprší na každý 1m2 20 cm do výšky.

Polopatičtěji to již vysvětlit nedovedu..

hodnocení

1x

já bych to počítal asi takhle:

víme že krychlový metr (m3) je 1000 litrů ... a je to vlastně metr krát metr krát metr... když naprší na čtvereční metr (m2) 200 litrů, je to 1/5 kubického metru... (1000/200=5) to značí, že 200 litrů na ploše 1 m2 vystoupí do výšky 1/5 m... a vypočítat pětinu ze sta dokážeš... otázka a) je vyřešena, je jedno, zda jsme to počítali na celý bazén, nebo na 1 m2...

a objem vody v bazénu je jednoduché... vynásobíš délku bazénu šířkou, dostaneš plochu bazénu v m2 a z otázky a) víme, kolik vody napršelo na m2... a vynásobit množství litrů hmotností litru nebo kubíku vody je také jednoduché a máš celkovou hmotnost

doplněno 17.11.11 12:57:

neviňte učitele, otázka je kompletní, více údajů nepotřebujeme

a poznámka, tazatel/ka chtěl/a hlavně postup... neulehčujme těm dětem školu, budou mít o to těžší život...

napišme jim postup a vzorečky, naveďme je na řešení, ale nepočítejme to za ně... opíší a zase nic nebudou vědět...

A jaké výšky disáhka vida v bazénu? Já to kompletní nevidím, leda by implicitně byl bazén prázdný. To lze sice předpokládat, ale vědět to nevíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]