Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pořád nemám jasno co dál... Letos maturuju a chtěl bych zkusit VŠ, ovšem vůbec nemám ponětí kam zahučet :D
Když se u obou oborů kouknu na profil absolventa, tak je na prvním místě vždy uplatnění ve státní správě. Taková práce by mě možná i bavila. Ale netuším, jaký obor si zvolit.
U regionálního rozvoje jsou ekonomické předměty. Matematika je jen v prvním semestru, ale i tak mám z ní docela velkej strach, i když na SŠ jí zvládám docela v pohodě. Dále tam jsou předměty např. makro a mikroekonomie (to nevím co je, ale zní to těžce :D), dále je tam také kladen důraz na statistiku. Jsem z OA, takže většinu předmětů už jsem měl, ale nějak zvlášť mě neoslovily.
Ale zase u politologie není žádný předmět jako matika, statistika... Je tam spíš teorie a předměty mi příjdou o dost zajímavější. Je tam ale důraz na fylozofii, kterou jsme na SŠ profrčeli rychlostí blesku...
Navíc u politologie je v profilu absolventa i uplatnění ve všech mediálních sférách (bavilo by mě třeba psát články do časopisů nebo novin).
Co myslíte vy? Máte s tím někdo zkušenosti? Budu rád za každou radu. Děkuji všem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.