Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SZŠ Ruská nebo 5.Května?

Od: cristine* odpovědí: 13 změna:
Ahoj , chtěla bych jít na obor zdravotnický asistent . A rozhoduji se mezi SZŠ Ruská & 5.Května .. Zatím u mě vede Ruská ale chci se zeptat jestli někdo nemáte s těmahle školama zkušenosti popřípadě jestli se tam taky někdo nechystá? Děkuju ;)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

6x

Ahoj. Vím, že už je možná pozdě, ale stejně rauguju.

Takže. Na Ruskou chodím čtvrtým rokem (do zdravotnického asistenta) a musím říct, že ta škola za poslední roky totálně klesla. Všichni schopní profesoři už dávno odešli a teď jsou tam takoví, kteří absolutně nic nenaučí. Za celou docházku nikdo od nás z ročníku neměl kvalitního profesora angličtiny, protože v té době, když jsem tam nastoupil (v r.2008) nová ředitelka otevřela obor Zdravotnické lyceum, které je mimochodem na nic, protože když se potom ty lidi hlásí na medicínu a stejně je převálcují lidi z gymplu, protože mají o několik hodin chemie, fyziky a matematiky víc. No, zkrátka a dobře, nová ředitelka, aby udělala tomu novému oboru a hlavně sobě jméno, tak všechny dobré profesory aj stáhla tady pro tenhle obor. Takže mi ostatní jsme měli angličtinu způsobem, že přišel nějaký stará děda, představil se a už nikdy nepřišel. Pak jsme dva měsíce neměli vůbec aj a měli hodiny volna a takhle se to pořád opakovalo. No a teď máme za tři měsíce maturovat a máme strach, že to nezvládneme a všichni litujeme, že jsme nešli na 5.květen. Sice je pravda, že je nesrovnatelně těžší, ale protože je dohromady s vyšší odbornou školou, tak si nedovolí to, co u nás na Ruské. Ruská měla výhodu, že má hned za zdí vinohradskou nemocnici, jenže od začátku roku ředitelka ruší smlouvu s vinohradama a mi už vlastně jezdíme do Motola a do vojenské nemocnice jako 5.květen a u nás na vinohradech jsme jen na chirurgii. To znamená, že jestli ještě mohu poradit, tak radím: dej se na květen a zkousni, že je to masokombinát na lidi. Ruská bohužel kvůli stávající ředitelce ztratila jméno. I z důvodu toho, že bere do poměrně vysokého průměru (za mě bylo až 2,5!). Nech si poradit od zkušeného, který nešel na zdrvávku proto, že neměl na nic jiného, ale proto, protože to chce dělat a dokonce ne pouze jako středoškolák, ale jako vysokoškolák. Bohužel, takhle podobně smýšlejích nás je tam už jenom pár...Hodně štěstí a kdyžtak se ozvi, jak dopadlo rozhodování!

cristine*
hodnocení

Ahoj , moc děkuju za odpověď! :))

Byla jsem rozhodnutá , že půjde na Ruskou , ale teď nevím .. To že berou do průměru 2,3 mě dost překvapilo .. Já mám průměr 1,2 / 1,3 ... Když jsem si zase pročítala různé diskuze , tak tam zase radí , že je lepší na 5.Května nechodit viz.- zkopírované z diskuze :

( škola celkově mi příjde sockoidní-nemáme toaleťáky na záchodech, mýdelníky se zaschlým mýdlem, který tam je minimálně 4 roky, šatní kóje jak zvěř a skřínky mají jen vyvolení.Sice máme bazén a posilovnu, ale nikdy jsme nic z toho neviděli... A to, že na mě se na praxi pomalu rozpadá uniforma, ale hlavně, že učitelé mají nové super luxusní židle! oni mají v kabinetu Havaj, ale mi tam zmrzáme... )

Ale když jsem byla na otevřených dveří v Ruské , tak mi to tam přišlo více takový sympatický a příjemný oproti 5.Května.. Ale zase jde o kvalitu učení .. Chtěla bych potom na nějakou Vyšší Odbornou takže mi na tý kvalitě docela záleží ..

Nevím no .. Každopádně přihlášky jsem podala na obě 2, tak až mi příjde rozhodnutí o přijetí/nepřijetí se budu muset rozhodnout :))

cobrak*

Pravda je, že bylo pravidlo, že k nám do prváku přešlo hodně lidí z Května a hned toho začali litovat. U nás na Ruské je to sice moc hezký, máme drahý figuríny a trenažery na odběr krve, máme mnoho modelů kostí a orgánů, ale nač to všechno je, když je špatné vedení? Já osobně jsem serozhodl pro Ruskou proto, že na mě zapůsobila moc hezky, když jsem tam přišel na den otevřených dveří, dostal jsem hned u vchodu prospekt a hned se mě ujala studentka v uniformě. Každé patro bylo jinak barevně odlišené, ředitelka k nám mluvila v nově zrekonstruované jídelně, viděl jsem moc hezkou posilovnu. Když jsem šel týden na to na Květen, kde nás všechny nahnali do nějakého sálu a mluvila k nám jedna ženská a poslala nás potom, ať si sami projdeme školu, tak jsem byl rozhodnutý, že půjdu na Ruskou, která na mě zapůsobila takovým "rodinným dojmem." Jenže bohužel jsem zjistil, že úroveň výuky je strašná (viz, jak jsem psal o aj). A na konci roku vyhodili jednoho profesora, který měl tři tituly (když budu přesnější, vykašlal se jim na to) a na jeho místo dosadili dvě profesorky, které všechno mění. Samozřejmě k horšímu. Když jsem si chtěl minulý týden půjčit interní medicínu v knihovně, abych se trochu naučil něco navíc k maturitě a na praxe (měli jsem teď totiž praxe na kardiologii v Motole), tak mi knihovnice řekla, že se knihy nepůjčují. Když jsem se ptal třídní, tak mi řekla, že prý se nepůjčují z toho důvodu, že jedna z těch dvou ženských dala do školního řádu, že všechny knihy a učebnice jsou pouze pro profesory. Ale jako paradox hlásila rozhlasem, že prosí studenty, které doma mají knihy a neví co s nimi, aby je darovali do knihovny. Dobrý co? Byl jsem vždycky ten, který o naší Ruské básnil každému, kdo se mě zeptal, jaká naše škola je. Ale od doby, co se tohle změnilo, už to já a ni nikdo jiný nedělá. A ty lidi, kteří na různá fóra píší, že Ruská je super, jsou z těch, kteří lezou všem těmhle lidem z vedení do z*dků a každou přestávku sedí v ředitelně a donášejí na ty zbylé schodpné profesory všechno možné, aby měli zadarmo maturitu a vedení potom tyhle profesory týden po týdnu vyhazuje a nám se dostávají samí nekvalifikovaní profesoři, kteří se po měsíci točí, protože ve zkušební době odejdou. Nás čtvťáků se to naštěstí moc netýká, protože máme pár předmětů a máme hodně praxí, ale chudáci prváci, kteří se na tu školu těšili celé prázdniny jako my a chtěli být sestřičky či bratříčci a hned v září zjistí, že si vybrali špatně...Nás se týká to, že nám teď před maturutou neustále mění zažité postupy při výkonech (stlaní lůžek, aplikace injekcí, podávání léků..) a my se to musíme naposlední chvíli před maturitou přeučovat. A všechno je to tím, že tam jsou, kteří měli tak špatný průměr a jsou rádi, že se dostali na střední školu a ne na učňák a proto nic neřeší a všechno si nechají líbit. Já teď půjdu po maturitě na 5.Kveten na záchranáře a počítám čas, kdy už to bude :)

doplněno 12.02.12 14:27:

Jestli chceš, na všechno se mě ptej, protože Ti toho můžu hodně říct. A nemysli si, že jsem proti té škole zaujatý, to absolutně ne. Jen nechci, aby se někomu stalo to, co se stalo nám...Ruská už totiž dávno nemá jméno jako měla dřív... K lepšímu se změnila akorát vzhledem, ale ten bohužel úroveň učení nedělá :(

doplněno 12.02.12 14:30:

A ještě doplňuju, že nepatřím mezi ty tupé a na zdrávku jsem šel proto, protože jsem už od 14ti chtěl být záchranář a mohl jsem se dostat i na průmyslovku či gymnázium, ale sem jsem šel, abych byl ve zdravotnictví, protože chci pomáhat lidem. Dokonce jsem byl ve druháku vyhlášenej jako nejlepší student naší třídy a mám asi 10 pochval za vzornou prezentaci školy apod. Teď už o ně nestojím a ani se neučím, protože mi jde o maturitu a nějaká čtyřka na výzu mě netrápí :)

deadsea*

Ahoj, můžeš mi napsat ještě něco o té škole? Proč sis vybral záchranáře. Vlaďka

cobrak*

Ahoj. Napiš mi prosím na mail texas.taylor@seznam.cz

deadsea*
hodnocení

2x

To je zajímavé. Také se rozmýšlím kam jít. Byla jsem se na SZŠ Ruská podívat a zdálo se mi, že je to tam docela milé. Ředitelka školy se mi rovněž líbila a vyučující, se kterými jsem mluvila na mě udělali dobrý dojem. Divím se, žes tam tak dlouho vydržel, když se ti tam tak nelíbí. To bych fakt nemohla. Můžeš mi napsat proč sis zvolil záchranáře. Je to zajímavý obor. Díky. Vlaďka

cristine*
hodnocení

Ahoj , a máš fb? Že bych si tě přidala ... :)) Byla bych moc ráda kdybych třeba znala někoho kdo se chystá na stejnou školu .. :))

ana*
hodnocení

0x

Jednoznačně 5.května. Sice jsou velké nároky,ale kvalita

cristine*
hodnocení

Jo? Mě zas někdo říkal že lepší je Ruská .. Tak newím no =D .. Ale děkuju za odpoveď =))

asisi
hodnocení

0x

Zdraví,

jsem absolventka 5, května, tak pokud bys měla ještě nějaké dotazy, tak se ptej, zkusím odpovědět. :)

haniii607*
hodnocení

0x

Ahoj:), budeš se divit, ale mám ten stejný problém jako ty. Jsem v devítce a podala jsem si přihlášku na 5.května a na Ruskou.Bohužel ale nevím, kam mám jít.Každý říká něco jiného a já vůbec nevím..Každopádně bych ráda znala někoho, kdo se chystá také na zdravotnického asistenta:))

cristine*
hodnocení

Ahoj , jsem taky v 9. a taky vůbec nevím , ale asi zvolím tu Ruskou ... A jdu na Zdravotnickýho asistenta :) Máš fb? ;)
haniii607*

ahoj, jojo mám:)) zadej do vyhledávače Hanka Ludmilová :) a přidej si mě, můžeme pokecat, budu ráda:))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]